Vädret idag
Skurar
17°C
Prognos juni 20, 2018
dag
Skurar
18°C
 

Försökte blåsa CSN på pengar – åtalas

Med hjälp av ett förfalskat antagningsbevis till en populär högskola i USA försökte mannen lura till sig studiemedel av CSN. Bluffen upptäcktes och nu åtalas han.

 

Antagningsbeviset och ansökan från mannen om knappt 100 000 kronor studiemedel för vårterminen 2018 landade hos CSN i mitten av december i fjol. Ansökan fick handläggare på myndigheten att ana oråd – handlingarna såg helt enkelt inte ut som andra antagningsbevis från högskolan i USA. CSN:s handläggare hörde av sig till högskolan och fick bekräftat att intyget var förfalskat och att personen som signerat antagningsbeviset inte arbetet där på flera år.

 

Mannen är i 20-årsåldern och var skriven på en adress i Onsala när han skickade in handlingarna till CSN. Enligt hans Facebookprofil bor han i dag i ett annat EU-land. Han åtalas nu misstänkt för urkundsförfalskning alternativt brukande av falsk urkund.

 

Eftersom felaktigheterna upptäcktes i ett tidigt skede fann det enligt CSN aldrig någon risk att pengar skulle betalas ut.

 

Mannen nekar till brott.

 

Foto: CSN

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Hur ska du följa fotbolls-VM?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 20 juni

kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala församlingshem.

kl 14 Traditioner och högtider. Nu är det snart midsommarafton, men hur gjorde man förr? Vad firade man och hur firade man högtider? Du får lära dig allt om påskens, julens och midsommarens mysterium i Äskhults by. Anmälan. 

kl 14 Naturumguidning. Upptäck varför Fjärås Bräcka är unikt. Lär dig om gravarna, geologin, ljungheden eller småkryp.

Kl 19 Bingo...

Läs Mer

Sommarkampanj!