Annons

Förslaget – gör om tennishallen till idrottshall

Under kommunstyrelsens arbetsutskott möte i dag är Kungsbacka Tennisklubbs nya anläggning på Björkris uppe för diskussion.

Nu kan NH avslöja att klubben erbjudit kommunen att köpa den befintliga tennishallen – som kan användas som idrottshall.

Sport | 02 December 2019 16:03

Kungsbacka Tennisklubb har föreslagit att kommunen köper deras gamla anläggning och gör om den till idrottshall.

FOTO: Kollage

TENNIS. NH har tidigare berättat att Kungsbacka Tennisklubb nya hall kommer att hamna intill Björkris. Tennisklubben ska stå för kostnaden av byggnationen som ska stå klar under inledningen av 2022.

Kostnaden för den nya hallen beräknas landa mellan 70 och 80 miljoner kronor. Därför föreslog tennisklubben att kommunen köper deras nuvarande fasta anläggning intill Elof Lindälvs gymnasium. Kupoltältet, som varit en stor snackis, försvinner då det det tillfälliga bygglovet löper ut under våren 2022.

– Vi vet att det är brist på idrottsanläggningar i Kungsbacka och vi tog upp idéen med kommunen. Från början kom idéen från oss, säger KTK:s ordförande Patrik Larsson.

Vad skulle en sådan försäljning kunna betyda för er?

– Det är ett ekonomiskt spel och vi behöver få in intäkter för att klara av att bygga en ny hall. Så det är klart att sälja den här blir ett tillskott för oss. Vi hoppas såklart på att hitta en lösning där, säger Larsson.

Diskussion pågår

Diskussionen med kommunen pågår och en försäljning är inte nära. Under tisdagen  kommunstyrelsens arbetsutskott diskutera förslaget.

Hur mycket skulle en försäljning kunna tillföra er kassa?

– Vi har inte diskuterat pris ännu. Värderingen var klar för en månad sedan, säger Patrik Larsson.

Vad är anläggningen värderad till?

– Den värderingen som gjorts säger 3,5 miljoner.

Läs fler sportnyheter här.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ledningar flyttas på tennistomt

Politik Trots protester jobbar kommunen vidare mot att det ska kunna bli en tennisanläggning mellan Ica maxi och Björkris. ...

Tiden är inte på tennisklubbens sida

Sport Förslaget att förlägga Kungsbacka TK:s nya tennishall bakom Ica Maxi vid Björkris har kritiserats av ...

Tennisbanor bollas till regeringen

Politik Motståndarna mot en tennisanläggning vid Björkris har vunnit en delseger. De har fått rätt att ö...
Annons