Annons

Förlust i sista – nu blickar Lindome uppåt

Kanske var det motivationen som tröt då det inte fanns något att spela för. Efter förlust i sista omgången nere i Lund summerar tränare Johan Mattsson:
– Vi är ett topplag, men ändå inte nöjda.

Fotboll | 28 November 2020 17:07

Lindome har ofta kontrollerat matchbilden. "Vi är trygga i vårt spel, men måste skapa mer", menar tränare Johan Mattsson.

FOTO: Daniel Blomqvist

När andra halvlek blåstes igång hade Lindome Gif 1 – 0 mot Lunds BK på bortaplan. En kvart senare ledde hemmalaget med 2–1, och det resultatet stod sig tiden ut.

– Det är ingen jättebra match vi gör. Kanske har vi svårt att motivera oss, säger tränare Johan Mattson efter matchen.

Etta eller tvåa

Säsongen är nu över. Den spontana reflektionen från tränaren är att det har gått bra, men inte fullt så bra som varit målet.

– Vi ville vara ett topplag, och det är vi. Men vi är ändå inte nöjda med att vara nedanför den riktiga toppen. Etta eller tvåa, det är där vi ska sitta, säger Johan Mattsson.

Ni är ändå som du säger topp fyra. Varför är ni där ni är?
– Jag skulle säga att det beror på att vi har ett spel som vi är trygga i. Ett spel där vi ofta kontrollerar matchbilden. Åt andra hållet så skulle vi behöva skapa fler målchanser, och även se till att släppa in färre. Det blir ibland baksidan av att ligga och kontrollera, då kommer det kontringar. Det och att släppa in färre mål på fasta situationer.

Så då siktar ni på topp två nästa säsong?
– Ja det är klart, vi tittar ju inte i sidled eller nedåt. Men de förbättringar som måste till kan vi bara göra ute på fotbollsplanen. Att titta för mycket i tabellen hjälper inte, avslutar Johan Mattsson.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Rolfö lämnar Wolfsburg

Fotboll Fridolina Rolfös kontrakt med Wolfsburg löper ut efter denna säsongen. Nu står det klart att stjä...

Plockar in spelare med allsvenska meriter

Fotboll Lindome GIF har gjort klart med två nya spelare. Man har bland annat plockat in Johan Lassagård från ...

Om sakernas tillstånd

Krönikor   Som traditionen bjuder tänker jag ägna januaris krönika åt att gräva lite i idébanken. Den ...
Annons