Annons

Förlust efter snöpligt avslut

Frillesås följde upp vinsten senast med en ny bra insats, denna gång mot Vänersborg på hemmaplan. Men någon ny seger blev det inte för hemmalaget.

Bandy | 06 Januari 2021 18:11

Frillesås BK var nära poäng mot Vänersborg, men tappade i slutet.

FOTO: Christian Johansson

Matchfakta

Frillesås BK – Vänersborg 4 – 5 (2–2)
1–0 (6) Sergey Pochkunov, 2–0 (18) Fredrik Brandin, 2–1 (36), 2–2 (37), 2–3 (58), 3–3 (63) Sergey Pochkunov, 3–4 (72), 4–4 (79) Fredrik Brandin, 4–5 (84).

BANDY. Senast Frillesås mötte Vänersborg var på annandagen. Den gången blev det en hemsk förlust med hela 0–9. Under onsdagens match var det således ett revanschsuget hemmalag som kom ut på isen, stärkta av säsongens första seger i den senaste omgången.

– Med snön som föll blev det en match med mycket kamp. Vi började bra och fick utdelning två gånger. Ledningen kändes ganska trygg där, säger Frillesås tränare Mattias Johansson.

Men Vänersborg kom tillbaka och med två mål inom loppet av en minut var det kvitterat på Sjöaremossen.

– Det var ganska rättvist med 2-2 inför andra, även om det så klart var surt att släppa in dem så snabbt.

I den andra halvleken följde ett ställningskrig där lagen turades om att hamna i målprotokollet. När Fredrik Brandin i den 79:e matchminuten slog in 4–4 såg det ut som att Frillesås skulle få med sig poäng från matchen. Men efter en dråplig situation, där först en FBK-spelare blev tacklad utanför Vänersborgs målområde, kunde bortalaget kontra in segermålet.

– Vår spelare blir nedkörd och det ska vara en avblåsning till vår fördel. Men istället kontrade dem in ett mål. Det är klart det blev matchavgörande.

Hur surt kändes det?

– Det är klart att det var tungt. Moraliskt så hade det varit rättvist om vi fick med oss någon poäng från matchen, men det är små marginaler.

Kan du glädjas åt att ni var närmre Vänersborg nu än senast?

– Det är så här det ska vara när vi möter Vänersborg. Förra matchen var de väldigt effektiva och vi fick allt emot oss. Idag var det små marginaler igen, men vi hade en bättre moral.

Nästa match för Frillesås är redan på fredag då man åker för att möta Bollnäs på bortaplan.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Säsongens andra seger – lämnar jumboplatsen

Bandy Plötsligt lossnade det ordentligt för Frillesås, som under fredagen kunde inkassera sin andra vinst i Elitserien. Efter ...

Steget efter matchen igenom

Bandy Efter den långväga bortaresan i senaste omgången var Frillesås åter på hemmaplan. Men trots en spelledig ...

Ny förlust och 20 timmar buss

Bandy Matcherna är tajtare, men förlusterna fortsätter att komma för Frillesås. Under fredagen hade man ledningen i ...
Annons