Inte ens otillåtna medel kunde stoppa Lovisa Ejbyfeldt och Onsala Pirates i derbyt mot Kungsbacka Basket.

FOTO: Jasmin Frljevic

BASKET. Senast det spelades basketderby på damsidan i Kollahallen var säsongen 2016/17. Onsala Pirates besegrade Kungsbacka Basket komfortabelt i båda mötena och avancerade sedermera till division 2.

Tre säsonger senare har även Kungsbacka tagit klivet upp i seriesystemet. Men klasskillnaden består. Slutsiffrorna i onsdagens derby skrevs till 121–34.

– Ska jag vara helt ärlig så är jag förvånad att vi släpper in 34 poäng. Det är så otroligt stor skillnad mellan de här två lagen. Men det var ändå en kul match för Kungsbacka kämpar, sliter och tar det de får, säger Onsalatränaren Henric Löfvenborg.

En stor anledning till att Onsala var så dominanta är ungdomslandslagsspelarna Lovisa Ejbyfeldt och Ebba Löfvenborg. Och för att kunna behålla sina talangfulla spelare så har klubben ställt in siktet på division ett.

Hanna Wallerman och Kungsbacka Basket hade en tung kväll mot Onsala Pirates.

– Antigen gör vi det i år eller nästa år. För det måste vi för att kunna behålla spelarna helt enkelt.

Kungsbacka är nykomlingar i serien och har nu efter två omgångar förlorat båda matcherna stort. Något som inte kommit som en chock.

– Vi är debutanter och det är ett läroår för oss. Vi får jobba med det vi har och göra det bästa av det, säger Kungsbackatränaren Johnny Wallerman.