Annons

Förbundet tvingar dem att ställa in

Snötrampen är uppskjuten på obestämd tid. Lygnern Runt flyttas även den till ett senare datum. Men tävlingen Hallands 3-dagars tvingas arrangörerna Fjärås AIK, IF Rigor och OK Löftan att ställa in.

– Hallands orienteringsförbund har inte tillåtit oss att arrangera tävlingen, säger Fjärås AIK:s ordförande Bo Melin.

Sport | 30 April 2020 17:28

Förbundet tvingar IF Rigor, Fjärås AIK och OK Löftan att ställa in sin planerade tävling Hallands 3-dagars. Arkivbild.

FOTO: Arkiv

ORIENTERING. Den stora tävlingen O-ringen ställdes för några veckor sedan in på grund av coronapandemin. Bland de lokala orienteringstävlingarna har även Snötrampen skjutits upp på obestämd tid. I samband med detta meddelade Fjärås AIK:s ordförande Bo Melin att de avsåg att arrangera tävlingen Hallands tredagars under våren.

Men nu står det alltså klart att de tvingas kasta in handduken och tävlingen flyttas till nästa år. Detta då Hallands orienteringsförbund förbjudit dem från att arrangera tävlingen.

– Beslutet togs i början av veckan och det har varit lite diskussioner med orienteringsförbundet och det har tagit lite tid, säger Bo Melin.

Även cykeltävlingen Lygnern runt, som i år firar 50-årsjubileum, har arrangören valt att lägga på is.

– Vi hoppas snart kunna komma med ett besked när vi ska kunna köra den. Men då måste restriktionerna från Folkhälsomyndigheten att lättas upp först, säger Melin.

Hans förhoppning är att kunna köra tävlingen i september. Lättas inte restriktionerna kommer tävlingen att flyttas till nästa år.

– De som föranmält sig får möjligheten att cykla tävlingen antingen i år eller nästa år, säger Melin.

Hur hårt slår detta mot er arrangörers ekonomi?

– Visst känns det, men det är inte så att någon förening kommer att gå omkull. Vi har varit med om inställda arrangemang tidigare, säger Melin.

Riksidrottsförbundet och regeringen gick ut med information för ett par veckor sedan om att föreningar som går miste om intäkter på grund av inställda evenemang så kan de ansöka om ekonomisk ersättning. Huruvida Fjärås AIK ska skicka in en förfrågan om dessa medel är inte beslutat berättar Bo Melin.

Läs fler sportnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Full aktivitet på Rigortorpet

Sport Under våren och sommaren har fler sökt sig till Rigortorpet. Och i helgen sattes en ny spårtavla ...

Kungsbacka River ställs in

Sport Kungsbacka River 2.0 laddade för en omstart i år. Men på grund av coronapandemin tvingades de först skjuta fram ...

Orientera dig runt promenaden

Nyheter Sugen på att göra promenaden kring Tjolöholm lite mer spännande? Fjärås AIK har tagit fram ...
Annons