Annons

Föräldrar upprörda över bristande covid-info

Anhöriga till elever på Iseråsskolan i Onsala är kritiska till bristande information, efter att det konstaterats covid-19 på skolan.
– Det är en avvägning. Vi kan inte skicka ut för mycket information heller så att föräldrar tröttnar och slutar läsa, säger Maria Andersson, förvaltningschef För- och grundskola.

Skola | 05 November 2020 10:24

Hur många på Iseråsskolan har egentligen insjuknat i covid-19?

Den frågan ställer sig många med koppling till elever på skolan. Flera har kontaktat Norra Halland med uppgifter om upp till nio elever och tre lärare som testats positivt.

– Du vill ju veta om det är någon i samma klass eller någon som till exempel städar på kvällen och som dina barn inte har haft kontakt med. Det är ju skillnad, säger en förälder och menar att när skolan inte uppdaterar med information är risken större att det istället sprids en massa rykten.

– För det är klart att vi pratar med varandra.

Sekretess

Annika Larsson är en av skolans rektorer. Hon vill inte uttala sig till Norra Halland, utan hänvisar istället vidare till förvaltningschef Maria Andersson.

– Vi har fattat beslut om att informera per skola. Vi kan inte gå in på mindre grupper som till exempel klass, det är en fråga om sekretess, säger hon.

Enligt Maria Andersson är det också en utarbetad strategi att inte skicka ut uppdateringar om coronaläget för ofta till vårdnadshavarna.

– Vi har kommit fram till den efter kontakt med smittskyddet, som påpekat att vi måste vara beredda på att det här kommer att fortsätta under en lång tid. Syftet med att inte skicka ut meddelanden vid varje nytt fall är därför att inte trötta ut föräldrarna . Vi ser ju redan att det finns en slapphet i samhället där folk slutat följa de råd som finns. En rimlig frekvens att skicka ut meddelanden kan därför vara en till två gånger i veckan, säger Maria Andersson.

Fler insjuknar

I tisdags fanns det en smittad vardera på Kollaskolan, Björkrisskolan, Varlaskolan, Särö skola och inom modersmålsenheten. De hade senare under veckan börjat bli bättre och i vissa fall återvänt till skolan igen.

På onsdagen kom besked om två nyinsjuknade elever på Presseskolan.

Totalt har fyra i personalen på Iseråsskolan testats positivt för covid-19. På onsdagen var två av dem tillbaka i tjänst och två fortsatt sjuka.

Enligt uppgift till skolchef Maria Andersson har fem elever testat positivt för covid-19 och var fortsatt hemma.

Läs mer:

Coronaläget i Halland

Kommunens idrottsgymnasium pausar

Kommunen stänger verksamheter

Så ser de nya råden ut i Halland

 

 

 

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nytt paketrekord när e-handeln fortsätter blomstra

Jobb & Pengar Postnords anställda hann knappt andas ut efter årets Black Friday-rekord och julhandeln, förrän det blev dags fö...

Sjuksköterskenärvaron dras ner

Vård Sjuksköterskebemanningen på Blåvingevägen ska minskas. Det handlar enligt Ann-Helen Svensson, verksamhetschef på kommunen, inte om någon ...

Fortsatt distansundervisning för en del elever

Vård Undervisningen kan ännu inte återgå till det normala. Smittläget i Halland innebär fortsatta behov för anpassningar av ...
Annons