Annons

Föll på straffar – efter stark upphämtning

Hanhals var flera steg efter Borås under inledningen av matchen. Sedan tände de till och kom ikapp. Trots det föll de efter straffläggning
Sport | 13 November 2019 22:20

Hanhals Kings kom ikapp efter en bedrövlig start.

FOTO: Jasmin Frljevic

Hanhals var flera steg efter Borås under inledningen av matchen. Sedan tände de till och kom ikapp. Trots det föll de efter straffläggning.

ISHOCKEY. Hanhals Kings såg chockat, skärrat och förvirrat ut de första minuterna i Borås ishall. Allt hemmalaget skickade mot mål gick in. Och efter att ha släppt in det tredje målet valde tränaren Niclas Högberg att begära en timeout. Samtidigt var det färdigspelat i målet för Scott Hector. In klev Mathias Israelsson.

– Det kändes som att de fick med sig allting och det blev mål hela tiden. Vi föll nästan ihop allihop som ett korthus, säger David Stenbacka.

Vad sa ni under timeouten?

– Ja, vad finns att säga? Det fanns ingenting som var bra och alla behövde steppa upp. Det var en inställningsfråga.

Detta scenariot har synts till tidigare under säsongen, varför saknas den rätta inställningen?

– Det är svårt att sätta fingret på, hade vi vetat det så hade vi fixat till det. Självförtroendet hos oss är inte det bästa. Och då kanske man inte vågar göra det man ska göra ute på isen, säger Stenbacka.

Innan den första perioden var färdigspelad hann Borås göra ännu ett mål och frågan var hur många fler mål Hanhals skulle släppa in innan slutsignalen gick.

Men i den andra perioden vände det hela. Hanhals fick powerplay och skickade in en reducering och sedan fortsatte målen att rassla in.

– Då fick vi energi och kände att något var på gång, vi ville rädda vår heder. Det skulle inte få rinna ifrån oss, säger Hanhalsforwarden.

När kände du att pendeln svängde från att rädda hedern till att jaga segern?

– När vi gjorde 4–2, 4–3. Då kändes det som att vi förde matchen mer och mer.

Efter tre spelade perioder var ställningen fem lika. Och det var först efter straffläggning som en vinnare kunde koras. Borås satte två – Hanhals noll.

– Det är aldrig roligt att förlora. Men med tanke på hur inledningen såg ut så ska vi vara nöjda med en poäng, säger Stenbacka.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Ska hälften svälta ihjäl?

Debatt J’ACCUSE! (= Jag anklagar!) (Så inledde Emile Zolà sin artikel i ett stort angrepp på den antisemitiska Dreyfusaffären 1905.) Mycket ...

Polispatrull upptäckte brand av en slump

Blåljus En mindre brand upptäcktes och släcktes av en polispatrull natten till lördagen. Klockan var strax efter ett ...

Två inbrott på samma gata

Blåljus Igår, fredag, polisanmäldes två grova stölder i centrala Kungsbacka. Två lägenheter på samma gata har haft ...
Annons