Jenny Larsson deltar i halländsk dansplattform på onsdag kväll. Koreograferna som deltar har alla anknytning till Halland. ”Det är lätt att glömma bort det regionala men vi kan skapa precis samma möjligheter här som någon annanstans”.

FOTO: Christina Nordwall

Jenny Larsson

Ålder: 39 år
Bor: Vallda
Familj: Ja
Fritid: Plocka bär. ”Jag är en riktig skogsmulle och hämtar både inspiration och får återhämtning i naturen”.  

I januari flyttade hon hem till Vallda efter 13 år i USA. Nu håller hon på att etablera sig här, bland annat genom att delta i dansplattformen.
– Jag kommer att visa Grayscale som är nyskriven och egentligen handlar om min flytt tillbaka till Sverige och mötet med västkusten i januari, säger Jenny Larsson och skrattar.
Efter att ha bott i södra Florida var kontrasten rätt stor med västkustens gråaktiga skala.

I Grayscale som kan beskrivas som en brevväxling med ljud samarbetar hon med en god vän i Florida.
– Hon är en intressant person och jag älskar hennes röst. Det är väldigt spännande med sådana här samarbeten.
Jenny Larsson visar också sin kortfilm Home under dansplattformen.
– Den kommer att rulla i foajén, säger hon.

Koreograferna som deltar kommer till exempel att bidra med utdrag ur längre föreställningar, verk under arbete och kortare verk i sin helhet. Dansplattformens syfte är att lyfta fram halländska koreografer, visa smakprov av deras konst och även ge dem en plats att mötas på.
– Det blir en mötesplats för oss men vi samarbetar egentligen inte utan har fått var sin tid. Det blir som ett slags smörgåsbord när man jobbar på detta sättet, säger Jenny Larsson.