Annons

Fjärås har hittat självförtroendet

Det har blivit tre raka vinster för IFK Fjärås i sina tre första matcher – något som behövdes efter ett tufft 2018.
Fotboll | 09 Mars 2019 19:54

När Fjärås mötte Himledalen.

FOTO:

Det har blivit tre raka vinster för IFK Fjärås i sina tre första matcher – något som behövdes efter ett tufft 2018.

FOTBOLL: DM

IFK Fjärås – SRG Himledalen 6 – 0 

Martina Larsson dribblade förbi målvakten och prickade bollen i det vänstra hörnet. Det blev något av det sista som skedde i en händelserik första halvlek. Redan när 45 minuter gått stod det 4–0 till hemmalaget. En stor förändring om man jämför med hur förra årets matcher slutade. När tränaren Peter Karlsson tog över i november hade laget inte vunnit sedan maj.
– De hade det lite tungt förra året. Vi har jobbat mycket med att få upp självförtroendet och då är det viktigt att vinna matcher också. Det är vad jag är nöjd med efter de här tre matcherna: att vi har tre vinster, säger han.

Mittbacken och lagkaptenen Paulina Carlsson håller med.
– Det var väldigt skönt med en vinst efter förra säsongen, säger hon.

Hon menar att det finns många olika orsaker till vändningen.
–Vi har fått tillskott, bytt tränare och haft betydligt mer disciplin på försäsongen, vilket gör väldigt mycket. Lagkänslan är roligare nu också, det känns som att alla vill vinna.

Segertåget innebär att laget går vidare i DM. De har nu vunnit två av sina totalt tre matcher.
– Alla gör vad de ska göra hela tiden. Även avbytarna kommer in och är jätteduktiga, vilket gör att vi har en stor trupp inför säsongen. Den biten är jag väldigt nöjd med, säger tränaren.

Han hoppas att vinsterna ska leda till att folk blir ännu mer peppade.
– Alla är nöjda och då kommer folk på träningarna och blir bättre – allting blir mer positivt, det är ju så, säger Peter Karlsson.

Matchfakta
IFK Fjärås – SRG Himledalen 6 – 0 (4–0) 
1–0 (10) Camilla Younghusband, 2–0 (32) Anna Fermheden, 3–0 (33) Jenny Gustavsson, 4–0 (43) Martina Larsson, 5–0 (65) Miranda Karlsson, 6­–0 (80) Miranda Karlsson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Tillsammans kan vi bli en stark förening"

Fotboll Diskussioner kring en sammanslagning har pågått under de senaste decennierna. Snart kan Särö IK och Kullavik IF ...

FHM ger grönt ljus till fotbollen

Fotboll En lång väntan är över. Folkhälsomyndigheten gav fotbollen ett klartecken att starta som planerat om drygt två ...

Rolfö: "Att få fullfölja det gör mig jätteglad"

Fotboll 89 dagar kommer ha passerat sedan den senaste matchen. På fredag kliver Fridolina Rolfö och hennes Wolfsburg återigen ut på plan ...
Annons