Annons

Fick för lite medicin – barn insjuknade igen

Ett barn fick tillbaka svåra besvär av svinkoppor efter att ha fått bara en tredjedel av lämplig dos i en penicillinkur. Nu ska ärendet granskas.
Nyheter | 09 Januari 2019 13:02

Barnet fick bara en tredjedel av lämplig dos penicillin, enligt anmälan. Foto: Nils Jönsson

 

Ett barn fick tillbaka svåra besvär av svinkoppor efter att bara ha fått en tredjedel av lämplig dos i en penicillinkur. Nu ska ärendet granskas.

 

Det var i somras som barnet efter sjukhusvistelse fick penicillin för vidare behandling mot svinkoppor. Både förskrivningen och utlämnandet av läkemedlet skedde på ett apotek i Kungsbacka. Dosen visade sig vara för låg och efter några dagars behandling hade barnet åter svåra besvär, bland annat omfattande utslag och klåda. Nu har apoteket gjort en lex Maria-anmälan, och ärendet kommer att granskas av Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

 

 

 

Misstaget gav enligt anmälan upphov till lidande och utdraget sjukdomsförlopp. Barnet blev åter friskt efter korrekt behandling.

 

Skaffa Norra Hallands app här

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fortsatt fångst av sandödlor

Nyheter Räddningsaktionen för att sandödlan ska överleva i Onsala fortsätter. Göteborgsforskaren Mats Olsson har fått ...

De ställer om – istället för att ställa in

Sport RF-SISU i Halland tänker om kring sina sommaraktiviteter för barn. Detta för att kunna genomföra dem ...

Händelserik natt för polisen i Kungsbacka

Blåljus En smitningsolycka, en misshandel och tre knarkrelaterade brott höll Kungsbackas poliser sysselsatta under natten mot söndag.Lördagskvä...
Annons