Det är en fyra timmars lång föreställning, som är slut vid 23-tiden, och Felix är inte hemma förrän strax före midnatt.

– Det går bra, men nu ska jag inte jobba på ett tag. Det är synd, för jag tycker verkligen om att vara på scen och sjunga, säger han.

Energiknippet Felix verkar ha lätt för att lära. Att de sjunger på franska har inte varit något problem.

– Det var vissa ord som var svåra i början, men vi fick öva extra på dem, säger han.

– Vi ska föreställa gatubarn, i första akten är vi ganska smutsiga, då står jag på en balkong och ska låtsas skjuta. I akt fyra är det mer action, då kommer det en tjurfäktare som är känd i hela Spanien. Men då har vi tvättat oss och är mer ordentliga.

Dramatiska scener

Carmen är som bekant en ganska dramatisk historia om passion och liv och död. Men det verkar inte skrämma Felix.

 – Det är kul att leva sig in i det som händer, akt fyra är häftig. Då exploderar allt liksom, men det är bara en som dör! De som sjunger spelar fantastiskt bra.

Felix är sedan tre år tillbaka med i Kulturskolans kör, och det var körledaren där som tyckte att Felix skulle söka in till audition. Och det ville han väldigt gärna.

  Vi fick ett mejl vad vi skulle sjunga, det var en melodi ur Carmen, och ett stycke till.

Det gick uppenbarligen bra och redan i augusti började repetitionerna. Hösten har fortsatt sedan med föreställningar flera gånger i veckan, den sista är nästa torsdag den 19 december.

Skola med musik

Felix har nyss fått besked att han kom in på Varlaskolans kulturklass. Där börjar han årskurs 7 i höst, när han flyttar från Tingbergsskolan. Han är glad för det, eftersom musik är det stora intresset.

Men han hinner också med att spela fotboll i Tölö IF.

– Jag brukar vara målvakt, det är ganska tufft. Man är ofta ensam, ofta är det en back som missar att täcka upp men det är klart, räddar man blir man hjälte. Haha.

Någon artist tänker han inte bli, sin musikalitet till trots, inte än i alla fall.

– Nej, det är för osäkert, för lyckas man inte är man inget alls.