Annons

Fejk-artikel om corona-virus i omlopp

En fejkad artikel som ser ut att komma från Norra Halland, cirkulerar nu. Artikeln påstår att skolelever uppvisat symptom på corona-viruset och hämtats från skolan.

Nyheter | 04 Februari 2020 14:41

Det handlar om en skärmdump, skärmavbild på en artikel som ursprungligen kommer från norrhalland.se  Men informationen i artikeln har ändrats och är helt felaktig och kommer inte från Norra Hallands redaktion.

Den ursprungliga artikeln handlar om att skolelever och lärare på Elof Lindälvs gymnasium befunnit sig i samma område i Finland, som en person smittad med corona-viruset.

I den felaktiga bilden påstår man att flera elever idag uppvisat symptom på corona-viruset och hämtats från skolan. Detta stämmer inte!

– Vi ser mycket allvarligt på att det sprids felaktiga uppgifter i Norra Hallands namn. Det här kan sprida panik bland elever och föräldrar, och det saknar helt grund, säger Christina Forlin, tf ansvarig utgivare, Norra Halland.

Oroliga föräldrar har ringt till tidningen, och flera personer har frågat varför “artikeln” inte finns kvar på hemsidan.

Vad gör ni åt saken?

– Utöver att dementera omedelbart försöker vi nu få en uppfattning om hur stor spridning de falska uppgifterna fått. Vi är också i kontakt med Elof Lindälvs gymnasium för att de ska hjälpa till att dementera uppgifterna, säger Christina Forlin.

Uppdaterad:

Cynthia Runefjärd är förvaltningschef för Gymnasium och arbetsmarknad.

– Vi behöver utreda vad som hänt och vilka som ligger bakom, säger hon.
– Vi överväger också en polisanmälan.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hansson (C) träder in som kommunstyrelsens ordförande

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M) har erkänt sexköp och lämnar omedelbart alla uppdrag. Förste vice ...

Häcken växer kämpahög – kanske

Bostad En vacker hög häck som skyddar både mot insyn och blåst vore toppen. Men hur gö...

Kungsbackas högste politiker köpte sex – avgår

Blåljus Moderaten Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande, har köpt sex. Nu lämnar han alla sina politiska uppdrag. Kommunstyrelsens ordfö...
Annons