Annons

Fastnade i brunnslock i skejtparken – drog axlarna ur led 

Sebastian Ek ramlade när han fastnade med sparkcykeln i ett brunnslock i den nya skejtparken. Båda axlarna drogs ur led. Han undrar nu varför kommunen inte åtgärdat faran, trots varningar.
– Jag är glad att det var jag som skadade mig och inte mina eller någon annans barn, säger han.

Kungsbacka | 03 Maj 2021 19:00

På söndagen var Sebastian Ek och hans familj i den nya skejtparken vid det nya badhuset. Han skulle korsa rampen med sparkcykeln för att hämta något att dricka till sin son när han helt plötsligt ramlade.
– Det smäller till och jag faller framlänges och tar emot mig med bägge händerna, säger han.
Han hade fastnat med hjulen i räfflorna på ett brunnslock som placerats mitt i rampen. Båda hans axlarna gick ur led och han fick åka ambulans till sjukhuset. Han är nu sjukskriven i minst fem veckor.
– Jag är i stort sett handikappad. Jag får inte lov att lyfta axlarna, så jag kan i stort sett inte lyfta händerna, säger han.

Teknikförvaltningen har tidigare fått in en anmälning gällande brunnslocket. Enligt förvaltningschef Karl Lundgren har man valt att placera fyra brunnslock i parken både för att de ska leda bort vatten och för att de ska fungera som hinder som man kan hoppa över.
– Sedan har det visat sig att den som åker kickbikes längs med räfflorna fastnar och det är såklart olycklig. Att det har inträffat en olycka är jättetråkigt, säger Karl Lundgren.
Varför har ni inte åtgärdat detta?
– Vi vill göra den här typen av miljö så säker som möjligt men samtidigt så finns det vissa faror med olika hinder och brunnslock. Det är tiotusentals som tycker att parken är bra och att det inte finns några problem. Men sedan har vi fått några enstaka anmälningar om risker när man åker kickbikes som har mindre små hjul.
Enligt honom ska förvaltningen nu kolla hur man kan minska riskerna.
– Vi vill inte att de ska finnas skaderisker så vi ska titta på möjligheten att byta ut locken eller skriva varningsskyltar eller kanske göra färgmarkeringar, säger Karl Lundgren.
Sebastian Ek tycker att det är problematiskt att kommunen inte har gjort något före olyckan var framme.
– Det var många barn som åkte skateboard och kickbikes i rampen så jag är glad över att det var jag som skadade mig och inte mina eller någon annans barn, säger Sebastian Ek.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

MC-olycka på Hällingsjövägen

Trafik En motorcyklist har råkat ut för en olycka på Hällingsjövägen, i höjd med Hjä...

Louise efterlyser mer hänsyn i skejtparken

Nöje & Kultur På ytor där skejtare och kickbike-åkare i olika åldrar ska samsas uppstår ibland konflikter. Folks förmå...

Kvinna skadades allvarligt – chaufför åtalas

Trafik Långtradarchauffören sträckte sig efter en dricka. Hans tunga ekipage vinglade till. Sedan small det. För kvinnan ...
Annons