Annons

Färre bröllop än på länge förra året

Under förra året var det ovanligt få som ville gifta sig, förmodligen på grund av pandemin. I Kungsbacka registrerades 2020 det lägsta antalet nya äktenskap på (minst) två decennier.

Nyheter | 22 Mars 2021 08:43

Få par bytte löften under 2020.

FOTO: Pixabay

Det är Statistiska centralbyrån som har släppt statistik om giftermål och skilsmässor i Sveriges kommuner under året vi lagt bakom oss. Siffrorna visar alltså att det var färre svenskar som gifte sig förra året än det varit på 20 år.

Kungsbacka följer trenden. Förra året var det 242 Kungsbackapar som utbytte löften om evig trohet och kärlek. 18 av de 20 föregående åren har siffran legat en bra bit över 300. Äktenskapsboom verkar det ha varit åren 2007 och 2008, då 402 respektive 414 par gifte sig. Förra årets antal nya äktenskap var det lägsta på minst två decennier, även i Kungsbacka.

Ser man till skilsmässorna, 165 stycken i Kungsbacka 2020, ligger antalet mycket nära genomsnittet för de senaste 20 åren.

Fotnot: Anledningen till formuleringen ”minst två decennier” är att SCB bara redovisar statistik mellan åren 2000 och 2020 för respektive kommun.

Läs mer nyheter här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Så gamla är Kungsbackas mammor

Nyheter 32 år. Det var den vanligaste åldern att bli mamma i Kungsbacka förra året. Det är en högre ålder ä...

Färre bor i Kungsbacka

För första gången på många år minskade Kungsbackas folkmängd första kvartalet i år. Och ...

Så handlade svenskarna 2020 – nätshopping för 63 miljarder

Jobb & Pengar Den allmänna bilden av handeln under pandemiåret 2020 är kanske att nätshoppingen ökade medan butikshandeln minskade. Nu har ...
Annons