FAMILJ 2023-07-02 KL. 20:00

Fotoklubben visar upp sina bästa bilder

Av Ronny Karlsson

Under sommaren kommer vi att presentera de bästa bilderna från medlemmarna i Kungsbacka fotoklubb. De bjuder också på en kort presentation om sig själva.

Fotoklubben visar upp sina bästa bilder
Lena E. Lundin är Kungsbacka fotoklubbs ordförande och först ut i fotoserien. Klicka på bilden för att se hennes bilder.

TV-klipp och nyheter

Först ut i serien är klubbens ordförande.

Namn: Lena E. Lundin

Ålder: 66

Bor: Kungsbacka

Första minnet som fotograf: När jag tiggde till mig en pocketkamera av min farmor när jag var 9-10 år. Farmor gick jämt omkring och fotograferade med sin lådkamera, så det var nog hon som lade grunden till mitt fotointresse.

Därför är fotografering så roligt: Närheten till naturen och djuren. Att fånga ljuset som skiner genom ett löv, rådjuret som står framför dig på stigen i skogen eller humlan som sitter på en blomma.Det är lite som att fånga dagen på bild och som väcker minnen när du går igenom dina bilder.

Det fotar jag helst: Djur, natur men även människor.

Vad ska finnas med i en riktigt bra bild: Det beror kanske på vad man fotograferar, tycke och smak. Men fotograferar man framför allt djur, tycker jag det är viktigt att i möjligaste mån fokusera på ögat, för det fångar din blick.

Vilken är din bästa bild och varför är den bra? Det bästa vet jag inte, men de mest unika bilderna var de jag tog på den strandade Sowerby näbb valarna som strandade i Åbyfjorden, som lever normalt ute i Atlanten på mellan 500-2000 meters djup. När det gäller att fotografera är det ju många gånger att vara på rätt plats vid rätt tillfälle för att få en unik bild, vilket ju inte alltid är så lätt.

















TV-klipp och nyheter

Ska ge skydd – här ges sprutor på löpande band
VÅRD 2024-10-22 KL. 20:00
Premium

Ska ge skydd – här ges sprutor på löpande band

Covid, influensa och mykoplasma cirkulerar i Halland

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare
JOBB & PENGAR 2024-10-21 KL. 19:00
Premium

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare

Entreprenadföretaget har köpt tomt i Duvehed för 6,7 miljoner

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.