FAMILJ 2023-06-03 KL. 08:00

Carola valde ny karriär – öppnar hundsalong

Av Julia Sandstén Vikberg

Carola Eriksson valde att satsa på en ny karriär vid 54 års ålder. Hon utbildade sig till hundfrisör och på lördag öppnar hon Trimstugan 4 Dogs i Onsala.

Carola valde ny karriär – öppnar hundsalong
Hunden Lisa var inblandad när Carola Eriksson fick de första tankarna på att satsa på en hundsalong. Foto: Julia Sandsten Vikberg.

TV-klipp och nyheter

– Det är Lisa som är anledningen till att jag gjorde det här, säger Carola Eriksson om hennes tvååriga bichon havanais som sitter på golvet bredvid henne.

Det var när Carola tog med Lisa till en hundfrisör som hon fick testa på yrket för första gången.

– Lisa var arg på frisören och ville inte vara still. Så då sa jag ”snälla ge mig saxen så gör jag det”. Jag tyckte att det var kul och frisören sa att ”du har ju talang för det här, du kanske borde satsa på det”, säger Carola Eriksson.

Först avfärdade Carola idén. Hon är 54 år och jobbade heltid med att profilera företagskläder. Hon har även dyslexi och att gå den utbildningen som krävs för att bli hundfrisör skulle bli utmanande. Men samtidigt hade frisören sått ett tankefrö i huvudet på henne. Carola har alltid haft hundar och det är hennes stora intresse så att få jobba som hundfrisör lät som en dröm. Till sist bestämde Carola sig för att förverkliga drömmen.

– Jag har tre barn och tre bonusbarn. Mitt liv har kretsat mycket kring mina barn, vilket jag har tyckt om. Men jag har aldrig gjort något bara för mig själv och jag kände att nu var det min tur. Nu var det dags att göra något för min skull, säger Carola Eriksson.


Carola Eriksson öppnar Trimstugan 4 Dogs i Onsala under lördagen. Foto: Julia Sandstén Vikberg


Intensiv utbildning
Hon köpte klippningsmaskiner, startade ett företag, gick ned i arbetstid på sitt jobb och anmälde sig till en hundfrisörutbildning i Stockholm. Utbildningen var väldigt intensiv med mycket träning på att klippa hundar och mycket teori att lära sig mycket. För Carola, som har dyslexi, var den teoretiska delen tuff.

– Jag hade svårt i skolan och jag har alltid skjutit fram allting som har med läsa, skriva och stava att göra. Att gå den här utbildningen var det svåraste och roligaste jag har gjort samtidigt, säger Carola Eriksson.Hon håller nu på att göra i ordning det sista inför öppningsdagen på lördag. Då ska hon ta emot sin första hund. I början kommer Trimstugan 4 Dogs att ha öppet på måndagar och lördagar, men Carola hoppas att verksamheten kan växa och att hon så småningom kan syssla med det på heltid.

Och det finns en del som talar för att den kan bli framgångsrik.

– Det är en brist på frisörer här. När jag skulle klippa Lisa fick jag exempelvis vänta sex månader på att få en tid. Jag tror att det finns en efterfrågan, men sedan får vi se. Kunderna måste också tycka om mig och vara nöjda med klippningen för att de ska vilja komma tillbaka, säger Carola Eriksson.

Att som 54-åring skola om sig och satsa på något helt nytt var ett stort steg. Men Carola känner att det var helt rätt att ta det steget.

– Det är nu när jag är så gammal så vågar jag testa saker. Jag känner att jag vill syssla med något jag tycker är roligt tills jag tar pensionen, säger Carola Eriksson.

Tycker du fler borde våga byta karriär?
– Ja gud ja. Varför inte?Carola Eriksson
Ålder: 54
Bor: Onsala
Uppvuxen: i Onsala
Familj: Tre barn, tre bonusbarn, tre hundar, tre systrar och en man
Gör: Jobbar med att profilera företagskläder och är hundfrisör
Intressen: Hundar, människor, husbilar och mina barn
LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I FAMILJ

Premium | FAMILJ 2023-09-30 KL. 09:00
Annelie släpper bok om angeläget ämne
Premium | FAMILJ 2023-09-29 KL. 19:45
Katarina skapar poetiska bilder
Premium | FAMILJ 2023-09-20 KL. 21:00
Mia sprider ny och mjukare form av yoga
Premium | FAMILJ 2023-09-12 KL. 20:00
Magnus Munay firar dubbla jubileum
Premium | FAMILJ 2023-09-05 KL. 20:45
Domarprofilen fyller 70 år

Fler nyheter

TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.