05 Juni 2021 13:00 | Stefan Pettersson

Att gå till tandläkaren är det nog inte många som längtar efter, dyrt och ont är väl de första tankarna många får. Jag har behövt gå till tandläkaren en tid på grund av en lite skadad tuggyta på en tand, men har skjutit på det i coronatider. Men nyligen blev det undersökning och då visade det sig att jag också hade ett hål i en tand.

I förra veckan var det dags att fixa till gaddarna. Utrustad med munskydd kom jag in i ett förvånansvärt välfyllt väntrum. När mitt namn Stefan ropades upp så var det skönt att lämna det överbefolkade väntrummet. Väl på plats i stolen byttes munskyddet mot en pappersservett på bröstet och sedan påbörjades en för mig oväntad konversation:

”Hej, hur står det till med dina tänder.”

”Rätt okej, men ska bli skönt att få det åtgärdat.”

”Ja vi får se vad undersökningen visar.”

”Nej jag ska inte på undersökning. Jag har varit här tidigare och nu är det dags att laga.”

”Nej, du är bokad på undersökning.”

”Då är det felbokat. Det är lagning som gäller för min del.”

Efter några förvånade blickar så klarnade det. Jag hade förväxlats med en annan Stefan som hade bokat samma tid! Det var väl tur för den andre Stefan att förväxlingen uppdagades innan det började borras i munnen på honom. Så efter byte av rum satte uppfräschningen av munnen igång. När allt var klart så hade gärna den andre Stefan fått ta min kostnad, för undersökningen var garanterat billigare än lagningarna…

Ha en trevlig helg.

Läs fler krönikor här