Klockan tolv i dag gick starten för Familjeloppet på Tjolöholm. I år var det femårsjubileum av loppet som ordnas av kommunen tillsammans med En frisk generation.

 

En frisk generation startade efter att en folkhälsostudie gjorts som visade att barn och unga i ålder sju-nio år är de som är minst aktiva på sin fritid.
– I dag finns vi på två skolor i Kungsbacka, Gullregnsskolan och Tingbergsskolan. Men önskan är ju så klart att kunna vara på ännu fler, säger Eva Bjälkander som är ungdomskonsulent och hälsokoordinator på Kultur och Fritid.
Några som deltagit i En frisk generation i Kungsbacka och som även var med och sprang Familjeloppet var Magnus Andersson, Anneli Svensson och barnen Melwin och Alva.
– Vi har varit med det här året och det har varit väldigt trevligt. Det är verkligen bra att man satsar på att få igång barnen och det blir även en morot för oss vuxna att komma igång, säger Magnus Andersson.

 

Läs mer i Norra Halland på tisdag.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.