Annons

Erbjuder ersättning för nattvandring

För att få fart på den avstannade nattvandringen går nu kommunen ut och erbjuder bidrag till föreningar som kan tänka sig att ställa upp.
– Redan flera som anmält sig, säger kommunens brottsförebyggande samordnare Maria Frykstedt.

Nyheter | 18 Juni 2020 18:00

I sommar kan ideella föreningar få ersättning av kommunen för att delta i nattvandring.

FOTO: Daniel Blomqvist

I en ny satsning för att få ut fler vuxna på stan, erbjuder nu kommunen ersättning till föreningar som kan tänka sig att ställa upp. Syftet är att öka tryggheten genom ökad närvaro av vuxna.

– Det har varit lite trögt att få igång verksamheten i centrum framförallt, så vi har funderat lite på hur vi ska göra. Vi kan ju inte betala privatpersoner för att nattvandra, men vi kan ge bidrag till ideella föreningar. Vi vill få ut fler vuxna på stan, säger förvaltningschef Ulrika Granfors.

Bra modell

I Åsa sker organiserandet genom skola och klassvis uppgjorda scheman. Och det är en variant som fungerat bra.

– Åsa har en jättebra modell som vi vill lära av och inför i hela kommunen på sikt, men nu försöker vi med det här för att se om det går att få till bättre närvaro av vuxna nu under sommaren. De föreningar som är intresserade kan höra av sig till oss på Kultur och fritid, säger Ulrika Granfors.

Flera anmälda

Idén är ny, men redan har ett antal föreningar hört av sig till kommunen, berättar brottsförebyggande samordnare Maria Frykstedt.

– Det är sex eller sju föreningar som har ringt och hört sig för och sagt att de tycker att det här är en jättebra idé. Av dem är det tre som har anmält att de vill vara med, och även att de vill gå flera helger. Så det här blir nog bra, säger hon.

Läs fler nyheter på norrahalland.se – klicka här

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Stekhett veckoslut på intåg

Nyheter Kontrollera att kylklamparna ligger på plats och sök skugga om du inte njuter av höga temperaturer och stekande ...

Ilsken älgko i motionsspåret

Nyheter En älgko med två kalvar rör sig på motionsspåret i Vallda Palta. Hon är aggressiv och vill ha ...

Jocke jagar drömmen i luften

Sport Coronapandemin håller sitt grepp även över sommaren och har fått ut fler människor i skog och mark. ...
Annons