Annons

En starkare Bengtson tillbaka i tävling

Emil Bengtson, landslagsseglaren från Kullavik, är tillbaka i tävlingsbåten.

Sport | 10 September 2020 13:00

Emil Bengtsons självförtroende steg efter en lyckad tävling i Kiel, Tyskland.

FOTO: Arkivfoto: Christian Johansson

Hallå där…
…landslagsseglaren Emil Bengtson från Kullavik som gör sin första tävling sedan VM i februari. Hur är formen?

– Den skulle jag säga är bra. Jag har haft en bra vår med mycket träning. Det är sällan man får en sådan kontinuitet, det brukar vara korta och pressade träningsperioder. Nu har jag kunnat nöta under flera månaders tid. När man tränar är det enstaka moment, när jag ska segla ska jag få ihop hela pusslet av de olika momenten, Det ska bli spännande hur det blir.

Har du kunnat förbättra något specifikt under tävlingsuppehållet?

– Min fart och även fysiken i båten. Jag är starkare än vad jag varit tidigare. Under ett par år har jag känt att när det blåser mycket har jag inte hunnit med. Nu har jag betydligt mer koll på hur jag ska driva på den när det blir mer fysiskt. Strategierna och möjligheterna bler fler när jag åker fortare, resten av seglandet blir enklare för jag behöver inte tänka lika mycket på att hålla farten. Det blir en go effekt på allt annat.

Det blir ingen mjukstart. Det är stortävlingen Kieler woche, vad förväntar du dig?

– Det är fyra dagar och elva race. På mästerskap brukar det vara max två per dag och det verkar som att det ska blåsa en del, så det kommer att vara fysiskt väldigt krävande. Jag kommer att ha fokus på att våga släppa blicken på båten och lita på min fart. Jag ska titta upp mer, ha mer koll på strategin och hur jag taktiskt positionerar mig. Många av världsseglarna är här och jag har inte tävlat på länge, så jag vet inte hur jag står mig mot de andra.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Prisad trots blygsam EM-placering

Sport Maja Hansson-Mild var nöjd men aldrig nära täten i debuten. Emil Bengtson var lika långt efter ...

Onsalaseglaren redo för mästerskapsdebut

Fotboll Maja Hansson-Mild har drillats av toppseglaren och landslagskamraten Josefin Olsson under sommaren. Förhoppningen är att det ska ge resultat ...

Silverlycka för Maja Hansson-Mild

Sport Maja Hansson-Mild är gör sitt sista år som junior. Men åldern spelade ingen roll – 20-åringen slutade tvåa ...
Annons