Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Eliassons besked: Ja till Kristersson

Bengt Eliasson från Åsa är en av åtta liberala riksdagsledamöter som nu öppet sagt ja till Ulf Kristersson som statsminister. Foto: Pressbild/Liberalerna

 

Åtta av Liberalernas riksdagsledamöter har i veckan sagt öppet ja till Ulf Kristersson (M) som statsminister. En av dem är Bengt Eliasson från Åsa.

 

På söndag tas ett slutgiltigt beslut av det avgörande partirådet om Liberalernas hållning i frågan inför statsministeromröstningen den 16 januari.

 

Men redan i veckan har riksdagsledamöterna Bengt Eliasson, Mats Persson, Gulan Avci, Johan Pehrson, Allan Widman, Juno Blom, Robert Hannah och Helena Gellerman valt att stötta Ulf Kristersson framför Stefan Löfven.

 

”Vår uppfattning är att det bästa för Sverige är att Ulf Kristersson blir statsminister. Det behövs en stark liberal politik för en kunskapskola, fri företagsamhet och ett återupprättande av rättsstaten. Detta är dessutom grunden för våra ambitioner att hållbart kunna värna välfärden”, skriver L-politikerna i en gemensam debattartikel i Expressen.

 

 

Skaffa Norra Hallands app här

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!