Annons

Eliassons besked: Ja till Kristersson

Åtta av Liberalernas riksdagsledamöter har i veckan sagt öppet ja till Ulf Kristersson (M) som statsminister. En av dem är Bengt Eliasson från Åsa.
Nyheter | 09 Januari 2019 09:39

Bengt Eliasson från Åsa är en av åtta liberala riksdagsledamöter som nu öppet sagt ja till Ulf Kristersson som statsminister. Foto: Pressbild/Liberalerna

 

Åtta av Liberalernas riksdagsledamöter har i veckan sagt öppet ja till Ulf Kristersson (M) som statsminister. En av dem är Bengt Eliasson från Åsa.

 

På söndag tas ett slutgiltigt beslut av det avgörande partirådet om Liberalernas hållning i frågan inför statsministeromröstningen den 16 januari.

 

Men redan i veckan har riksdagsledamöterna Bengt Eliasson, Mats Persson, Gulan Avci, Johan Pehrson, Allan Widman, Juno Blom, Robert Hannah och Helena Gellerman valt att stötta Ulf Kristersson framför Stefan Löfven.

 

”Vår uppfattning är att det bästa för Sverige är att Ulf Kristersson blir statsminister. Det behövs en stark liberal politik för en kunskapskola, fri företagsamhet och ett återupprättande av rättsstaten. Detta är dessutom grunden för våra ambitioner att hållbart kunna värna välfärden”, skriver L-politikerna i en gemensam debattartikel i Expressen.

 

 

Skaffa Norra Hallands app här

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

De ställer om – istället för att ställa in

Sport RF-SISU i Halland tänker om kring sina sommaraktiviteter för barn. Detta för att kunna genomföra dem ...

Händelserik natt för polisen i Kungsbacka

Blåljus En smitningsolycka, en misshandel och tre knarkrelaterade brott höll Kungsbackas poliser sysselsatta under natten mot söndag.Lördagskvä...

Brand i villa orsakade nattligt pådrag

Blåljus Räddningstjänsten ryckte i natt ut till en villa i Budskär. En takarmatur i villan hade fattat eld....
Annons