Annons

Efter varsel: ST begär central förhandling

Arbetsförmedlingens kontor i Kungsbacka löper hög risk att försvinna efter att en ny budget klubbats igenom. Men ännu är parterna inte överens om beslutet – nu begär fackförbundet ST en central förhandling.
Nyheter | 05 April 2019 07:10

Arbetsförmedlingens Kungsbackakontor upphör.

FOTO:

Alla 37 anställda på Arbetsförmedlingens kontor i Kungsbacka berörs av nedläggningen. Arkivfoto

 

Arbetsförmedlingens kontor i Kungsbacka löper hög risk att försvinna efter att en ny budget klubbats igenom. Men ännu är parterna inte överens om beslutet – nu begär fackförbundet ST en central förhandling.

 

Sista ordet är ännu inte sagt om arbetsförmedlingens Kungsbackakontor. Fackförbunden har inte varit överens med arbetsgivarna och nu har ST och Saco begärt en central förhandling som inleds den 9 april.

– Vi har inte varit nöjda med de drastiska åtgärderna och hur snabbt de tagit beslut, säger Anders Wikström, sektionsordförande i fackförbundet ST.

 

Efter rejäla besparingar på arbetsförmedlingens anslag som riksdagen röstade igenom, varslades 4 500 anställda inom myndigheten om uppsägning. 132 av 242 kontor berörs av den nya budgeten – ett av de är Kungsbackakontoret med totalt 37 anställda.

 

“Det kommer att bli en övertalighet”

– Vi slåss med näbbar och klor för att behålla så många som möjligt ur personalen. Men vi känner ju också till de nya ekonomiska förutsättningarna och att det kommer bli en övertalighet där alla kontor inte kan vara bemannade, fortsätter han.

 

Att arbetsförmedlingen måste fortsätta finnas lokalt är självklart enligt Anders Wikström. Men hur, i vilken utsträckning och form återstår att se efter dialog med samarbetspartners.

– Kunderna finns ju kvar och de måste tas om hand. Och medarbetarna måste ha någonstans att vara, säger han.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Får samhällstjänst för våldtäkt

Blåljus En 19-årig man har dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för våldtäkt på en ...

Tågtunnel en usel lösning

Trafik Vem vill ha en tågtunnel genom Kungsbacka för 12 miljarder och en byggtid på tolv år? Troligen ingen. Dä...

Nu fixas badplatserna inför högtryck

Nyheter Sol och lite varmare väder väntas de närmaste dagarna. Och just nu arbetas det för fullt ...
Annons