Vädret idag
Molnigt
6°C
Prognos januari 16, 2019
dag
Skurar
6°C
 

Döms för misshandel av sin fru

Kvinnan fick utstå upprepat våld mot olika delar av kroppen. Hennes man döms nu för misshandel – men frias samtidigt från anklagelser om att vid flera tillfällen ha slagit kvinnan när hon var sängliggande.

 

Åklagaren hade yrkat på att mannen skulle dömas för grov kvinnofridskränkning, men tingsrätten anser att misshandeln inte har skett i sådan omfattning och varit så pass allvarlig att gärningarna kan bedömas som grov kvinnofridskränkning.

Kvinnan är rullstolsburen och har en funktionsnedsättning vilket medfört att hon inte haft någon möjlighet att värja sig. De brottsliga gärningarna ska ha upprepats vid flera tillfällen under 2016 och 2017. I åtalet beskrevs gärningarna under fem punkter och rubricerades som misshandel, olaga hot och ofredande.

 

Varbergs tingsrätt dömer nu mannen för misshandel, bland annat för att han ska ha vridit om kvinnans fot med vetskap om att den var skadad. Men tingsrätten friar honom vad gäller anklagelser om olaga hot, ofredande och misstankarna om att han vid flera tillfället ska ha slagit kvinnan i ansiktet och på kroppen. Rätten bedömer kvinnans berättelse som trovärdig, men det saknas stödbevisning för att mannen ska fällas för den misshandeln.

 

Mannen döms till villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst. Om straffet i stället skulle ha blivit fängelse hade mannen dömts till fyra månaders fängelse. Han ska också betala 20 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Själv nekar mannen till brott.

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 15 januari

kl 9–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 12–13.30 Sopplunch i Varlakyrkan. ”Livet efter branden” – om att bli buren genom prövningar. Gunilla och Håkan Gniste. 

kl 12–14 Orgel till lunch med Kenneth Hildor i Släps kyrka. Därefter lunch i församlingshemmet.

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 16–17.30 Språkcafé på...

Läs Mer

Så här funkar eNH!