Annons

Döms för fusk med vab-dagar

En 50-årig tidigare S-politiker från Kungsbacka kommun har dömts till villkorlig dom och dagsböter för bidragsbrott. Mannen har vid tolv tillfällen sagt till Försäkringskassan att han har vabbat, trots att så inte var fallet.

Nyheter | 11 September 2020 10:02

Det var under perioden 2017 till 2018 som 50-åringen tolv gånger lämnade osanna uppgifter om vård av barn till Försäkringskassan. Totalt har han fått närmare 30 000 kronor han inte har haft rätt till, då han har jobbat och barnet har varit på förskolan trots att vab anmälts.

Förnekar brott

Mannen har berättat att han gick igenom en tuff tid på det privata planet under den aktuella perioden. När han fick brev av Försäkringskassan om att det hade blivit fel säger han att han bad om en avbetalningsplan och började betala av. 

Han har också uppgett att han sökte ersättning i efterskott, utan att ha fört anteckningar över vilka dagar han vabbat. 

50-åringen förnekar brott, men Varbergs tingsrätt bedömer att han begått gärningarna med uppsåt eller grov oaktsamhet. Den 9 september dömdes han till villkorlig dom och 40 dagsböter om 310 kronor. 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Smittan fortsatt hög – reseoro inför höstlovet

Vård Antalet hallänningar som testar positivt för covid-19 är fortsatt högt. Det meddelar Region Halland ikväll. Samtidigt ...

Slarvet med VAB-blanketterna blev dyrt

Jobb & Pengar Den 33-åriga kvinnans tillvaro var hektisk och fylld av stress. Det fick till följd att hon slarvade nä...

Fuskade med sjukbidrag – ska betala tillbaka 600 000

Jobb & Pengar En kungsbackabo fick 600 000 kronor i sjukersättning – trots att hen jobbade heltid. Nu måste personen betala tillbaka hela beloppet. ...
Annons