Annons

Döms för fusk med vab-dagar

En 50-årig tidigare S-politiker från Kungsbacka kommun har dömts till villkorlig dom och dagsböter för bidragsbrott. Mannen har vid tolv tillfällen sagt till Försäkringskassan att han har vabbat, trots att så inte var fallet.

Nyheter | 11 September 2020 10:02

Det var under perioden 2017 till 2018 som 50-åringen tolv gånger lämnade osanna uppgifter om vård av barn till Försäkringskassan. Totalt har han fått närmare 30 000 kronor han inte har haft rätt till, då han har jobbat och barnet har varit på förskolan trots att vab anmälts.

Förnekar brott

Mannen har berättat att han gick igenom en tuff tid på det privata planet under den aktuella perioden. När han fick brev av Försäkringskassan om att det hade blivit fel säger han att han bad om en avbetalningsplan och började betala av. 

Han har också uppgett att han sökte ersättning i efterskott, utan att ha fört anteckningar över vilka dagar han vabbat. 

50-åringen förnekar brott, men Varbergs tingsrätt bedömer att han begått gärningarna med uppsåt eller grov oaktsamhet. Den 9 september dömdes han till villkorlig dom och 40 dagsböter om 310 kronor. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

VAB-fuskade på grund av stress – vid 24 tillfällen

Jobb & Pengar Stress och press – både hemma och på jobbet. Så förklarar den 39-åriga kvinnan att hon förmå...

Barn ska stanna hemma vid coronasmitta i familjen

Vård Folkhälsomyndigheten meddelade idag att även yngre barn och elever som bor tillsammans med någon som har covid-19, ska ...

Smittan fortsatt hög – reseoro inför höstlovet

Vård Antalet hallänningar som testar positivt för covid-19 är fortsatt högt. Det meddelar Region Halland ikväll. Samtidigt ...
Annons