Annons

Döms för frisörattack

Den 40-årige man som försökte strypa en frisör i centrala Kungsbacka döms till rättspsykiatrisk vård. Mannen själv menar att han försökte döda ”en spion”.
Nyheter | 14 Mars 2019 14:56

Den 40-årige man som försökte strypa en frisör i centrala Kungsbacka döms till rättspsykiatrisk vård. Mannen själv menar att han försökte döda ”en spion”.

 

Det var i slutet av december som mannen steg in på frisörsalongen där ägaren satt i en stol. De kände varandra sedan tidigare, och när 40-åringen hetsade upp sig och anklagade frisören för att vara spion, bad han honom går därifrån.

Då attackerade 40-åringen i stället, tog stryptag och skrek ”jag ska döda dig”.

Till slut lyckades frisören slå sig fri och larma polisen från grannaffären.

Polisen kände omedelbart igen mannen – när de vid ett tidigare tillfälle kört honom till psyket, hade han försökt ta en av polisernas pistol.

Även denna gång verkade det handla om desperation för att få bli omhändertagen. Tidigare på dagen hade 40-åringen varit i kontakt med vuxenpsyk men bedömts vara för frisk för att skrivas in.

Tingsrätten konstaterar att det handlar om mordförsök, men att det skett under en allvarlig psykisk störning. Därför döms han rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

2 Kommentarer

 • Mycket tragisk händelse, både för gärningsmannen offret och inte minst för de närstående.
  Kanske skulle denna händelse kunnat undvikas om ansvarig personal gjort en bättre riskbedömning före utskrivning/permission.
  För mig verkar det som ett konstaterande att barn som är sjuka får behövlig medicin av sina föräldrar. Vuxna som är intellektuellt normalbegåvade men inte inser sitt behov av vård eller medicinering faller “mellan stolarna”.
  Marianne Persson

 • Tragisk händelse för alla inblandade, offer förövare och inte minst anhöriga.
  Kanske kunde detta ha undvikits om psykiatrivården fungerat bättre.
  Jag tycker att aktuell vårdinrättning som bedömt att denna person var tillräckligt frisk för att vistas ute bland medborgarna i samhället, skall göra en “Lex Maria anmälan”
  Marianne Persson

Läs Även

Två anhållna för mordförsök i Frillesås

Blåljus De två personer som greps efter ett knivbråk på en pizzeria i Frillesås har anhållits, misstänkta ...

Så var andra dagen av mordrättegången

Blåljus Nu har förhandlingarna i sal 1 Varbergs tingsrätt börjat. Den 52-årige man som erkänt att han ...

Vittnen efterlyses till mordförsök

Blåljus De nya förhören med den knivskurne 26-åringen gav inte så mycket nytt. Polisen efterlyser fler vittnen som ...
Annons