Vädret idag
Molnigt
14°C
Prognos juli 16, 2019
dag
Delvis soligt
19°C
 

Döms för den brutala misshandeln – fyra år senare

2015 slog den 36-åriga mannen en man i huvudet med en hammare tills mannen tappade medvetandet. Sedan flydde han till Asien. Nu, fyra år senare, döms han till fängelse för den brutala och utdragna misshandeln i Hålabäck.

 

 I april 2015 var det en fest i en lägenhet i Hålabäck som tillhörde 36-åringens mamma. När någon på festen blev av med sin telefon blev en man anklagad för stöld och angreps. Mannen berättar i rätten att han blev hotad med en pistol av 36-åringen och en annan person och sprang då ut från lägenheten. Men i bostadshusets innergård blev han upphunnen och nedslagen till marken. Därefter satte 36-åringen sig på honom och slog honom med ett pistolliknande föremål, en gummiklubba och en kulhammare på ansiktet och huvudet. 36-åringen ska även ha slagit honom på benet med hammaren så att han fick ett benbrott. Enligt mannen ska misshandeln ha pågått länge, kanske sju till åtta minuter, och han ska ha fruktat för sitt liv. Till slut tappade han medvetandet.

 

Vittnen som hörde mannens rop på hjälp larmade polisen. När polisen anlände till platsen låg mannen halvt avsvimmad i ett buskage på innergården med blödande sår i huvudet. Ett sår vid ena tinningen blödde ymnigt och pulserande. Han bedömdes vara i behov av omedelbar vård och polisen fick hålla ett tryckförband på hans huvud i väntan på ambulans. Bredvid mannen låg ett tomt magasin till en pistol som var nedblodad.

 

Vittnen kunde pekade ut den 36-åriga mannen som greps av polis på plats. Vid en husrannsakan i lägenheten som festen hade ägt rum i hittades blodstänk, en hammare och en gummiklubba. Det hittades även narkotika och vid provtagning visade det sig att 36-åringen var påverkad vid tillfället.

 

En tid efter misshandeln flydde 36-åringen till Asien. Därför är det inte förrän nu som han stod inför rätta för brottet. Under rättegången uppger 36-åringen att han och mannen brottades och att tre eller fyra andra personer sedan fortsatte slå mannen. Men enligt tingsrätten motbevisas detta av ärendets utredning. Målsägarens berättelse av händelsen stöds däremot av både utredningen och av vittnen, som uppger att även en annan okänd man utförde misshandeln men att 36-åringen var drivande. Tingsrätten anser därför att det är styrkt att 36-åringen utsatte mannen för misshandeln som man kallar ”utdragen och brutal” och dömer honom för grov misshandel.

 

Straffet blir ett år och åtta månaders fängelse och att betala ett skadestånd på 66 400 kronor till brottsoffret. 36-åringen har tidigare dömts för brott vid 17 tillfällen. Enligt yttrande från frivården har han problem med narkotikamissbruk och är i behov av heldygnsvård.

 

 

 

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 64 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 12 juli

kl 10.30 Gemensam promenad i Åsa. Föranmälan. Arr: Anhörigcenter. 

kl 12–15 Origami. Prova på att vika djur och blommor, loppor eller båtar till vattenleken utanför Naturum. Origami är en gammal japansk konstform som roat både stora och små i mer än tusen år.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås.

Lördag 13 juli

kl 11–15 Biodlingens dag på Naturum. Kungsbacka biodlarförening svarar på frågor...

Läs Mer

Så här funkar eNH!