Annons

Döms för den brutala misshandeln – fyra år senare

2015 slog den 36-åriga mannen en man i huvudet med en hammare tills mannen tappade medvetandet. Sedan flydde han till Asien. Nu, fyra år senare, döms han till fängelse för den brutala och utdragna misshandeln i Hålabäck.
Nyheter | 15 Juni 2019 13:00

2015 slog den 36-åriga mannen en man i huvudet med en hammare tills mannen tappade medvetandet. Sedan flydde han till Asien. Nu, fyra år senare, döms han till fängelse för den brutala och utdragna misshandeln i Hålabäck.

 

 I april 2015 var det en fest i en lägenhet i Hålabäck som tillhörde 36-åringens mamma. När någon på festen blev av med sin telefon blev en man anklagad för stöld och angreps. Mannen berättar i rätten att han blev hotad med en pistol av 36-åringen och en annan person och sprang då ut från lägenheten. Men i bostadshusets innergård blev han upphunnen och nedslagen till marken. Därefter satte 36-åringen sig på honom och slog honom med ett pistolliknande föremål, en gummiklubba och en kulhammare på ansiktet och huvudet. 36-åringen ska även ha slagit honom på benet med hammaren så att han fick ett benbrott. Enligt mannen ska misshandeln ha pågått länge, kanske sju till åtta minuter, och han ska ha fruktat för sitt liv. Till slut tappade han medvetandet.

 

Vittnen som hörde mannens rop på hjälp larmade polisen. När polisen anlände till platsen låg mannen halvt avsvimmad i ett buskage på innergården med blödande sår i huvudet. Ett sår vid ena tinningen blödde ymnigt och pulserande. Han bedömdes vara i behov av omedelbar vård och polisen fick hålla ett tryckförband på hans huvud i väntan på ambulans. Bredvid mannen låg ett tomt magasin till en pistol som var nedblodad.

 

Vittnen kunde pekade ut den 36-åriga mannen som greps av polis på plats. Vid en husrannsakan i lägenheten som festen hade ägt rum i hittades blodstänk, en hammare och en gummiklubba. Det hittades även narkotika och vid provtagning visade det sig att 36-åringen var påverkad vid tillfället.

 

En tid efter misshandeln flydde 36-åringen till Asien. Därför är det inte förrän nu som han stod inför rätta för brottet. Under rättegången uppger 36-åringen att han och mannen brottades och att tre eller fyra andra personer sedan fortsatte slå mannen. Men enligt tingsrätten motbevisas detta av ärendets utredning. Målsägarens berättelse av händelsen stöds däremot av både utredningen och av vittnen, som uppger att även en annan okänd man utförde misshandeln men att 36-åringen var drivande. Tingsrätten anser därför att det är styrkt att 36-åringen utsatte mannen för misshandeln som man kallar ”utdragen och brutal” och dömer honom för grov misshandel.

 

Straffet blir ett år och åtta månaders fängelse och att betala ett skadestånd på 66 400 kronor till brottsoffret. 36-åringen har tidigare dömts för brott vid 17 tillfällen. Enligt yttrande från frivården har han problem med narkotikamissbruk och är i behov av heldygnsvård.

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Överklagade - nu skärps utpressarnas straff

Nyheter Det lönade sig inte att överklaga. Istället för sänkt straff får nu två Kungsbackabor som ...

Tre av fyra skolskjutsbeslut fel

Trafik Knappt hälften av skolskjutsärendena har nu avgjorts i domstol. I 75 procent av fallen har kommunen fått backning. – ...

Erkände grov brottslighet – nu frikänns han

Nyheter Vid ett tillslag i en lägenhet i Göteborg hittade polisen 9 800 gram cannabis och en pistol. Några dagar senare sa en 20-årig kungsbackabo att narkotikan och vapnet tillhörde honom. Han åtalades för brotten och frihetsberövades i drygt två månader. Nu frikänns han av tingsrätten.
Annons