Annons

Dömd mot sitt nekande – av oenig tingsrätt

När vakterna ville avvisa honom från krogen i Kungsbacka vägrade 18-åringen lämna. Det blev upprinnelsen till ett handgemäng som nu slutat i rätten.

Kungsbacka | 07 April 2021 10:18

Mot sitt nekande dömdes 18-åringen till dagsböter för våldsamt motstånd – av en oenig tingsrätt.

FOTO: Arkivbild/Josefine Julén

Bråket uppstod när 18-åringen en kväll i slutet av oktober förra året avvisades från ett uteställe i centrala Kungsbacka.

Belades med handfängsel

Taggad och aggressiv krävde ynglingen att få gå in på restaurangen för att hämta sin jacka. När han nekades inträde blev det bråk.

Det är i vart fall vad restaurangens ordningsvakter och ägare uppger som förklaring till att ynglingen därefter brottades ned, belades med handfängsel och överlämnades till polis.

18-åringens vänner ger dock en helt annan version. Enligt dem brottades 18-åringen ned, i princip helt oprovocerat.

Döms till dagsböter

Trots det åtalades 18-åringen för våldsamt motstånd. Och när han för en tid sedan ställdes inför rätta vid tingsrätten i Varberg befanns han också skyldig till brott.

För våldsamt motstånd har 18-åringen nu dömts till 30 dagsböter.

I domskälen uppger tingsrätten att ordningsvakterna och restaurangägaren bedöms som mer trovärdiga än 18-åringens kompisar.

Oenig tingsrätt

En av nämndemännen som satt med under rättegången håller dock inte med. När domen avkunnades förklarade hen sig därför skiljaktig, med hänvisning till att hen anser att åklagarens bevisning varit för svag.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Smygfotade frun naken – döms att betala 88 000

Kungsbacka Varje gång hans hustru steg ur duschen smygfotograferade den 53-årige Kungsbackabon kvinnan naken. Nakenbilderna hittades av parets son – ...

Körde moppe med 2,83 promille i blodet

Trafik 57-åringens grannar tyckte att han körde vingligt med sin moppe i bostadsområdet och ringde polisen. Grannarna visade ...

Polis döms för dataintrång

Kungsbacka   Först kontrollerade polisutredaren deras vandel genom att göra tvivelaktiga sökningar i polisens it-system. Kontrollerna fortsatte, även ...
Annons