Klar för Onsala BK inför nästa säsong är en Jitexspelare som nyligen var med och kvalade till Elitettan. Norra Halland har kollat av läget i några av de lokala fotbollsklubbarna inför 2019.FOTBOLL. Forwardspelaren Elin Berndtsson, 24, kommer närmast från två säsonger med motståndarlaget Jitex Mölndal BK som i säsongen förlorade kvalet upp till Elitettan. Nu är hon klar för spel i Onsala BK.


Varför blev det Onsala BK?


– Framför allt för att de visade ett så stort intresse för att få dit mig. Alla var väldigt välkomnande och härliga. Onsala spelar rolig anfallsfotboll och vill spela sig fram över planen och inte bara köra tjongbollar, säger hon.


Vad kan du bidra med?


– Jag hoppas att få ta mer ansvar än vad jag fått i Jitex. Det är viktigt att träna för att få spela, i år kände jag att jag kunde prestera hur mycket som helst för jag skulle ändå inte få spela. Men i Onsala finns det mer motivation, säger hon.OBK:s herrtrupp har presenterat två nya värvningar från Lerkils IF.  Det är Tobias Johansson och Tim Gustafsson. Samtidigt meddelar klubben att Joakim Andersson som spelat i seniortruppen i tre säsonger och varit en bidragen faktor i framgångarna, valt att spela på annat håll under 2019.In till IFK Fjärås kommer tre starka värvningar i Isabelle Sävman från Åsa IF, Fanny Ek Andersson från Tölö IF och Frida Karlsson från Onsala BK.


– Frida (Karlsson) är en jättebra värvning som inte fått chansen i Onsala. Vi kommer kunna bygga mycket runt Isabelles (Sävman) försvarsspel, säger tränaren Peter Karlsson.Fjärås herrseniorer har plockat med sig KIF-spelaren Daniel Johansson upp till division tre. Även Oscar Randevik från Lerkils IF kommer att spela i Fjärås nästa år.


– Det är fina och viktiga spelare som ersätter de spelare vi har tappat. Daniel (Johansson) är en defensiv försvarsspelare och (Oscar) Randevik är en målspruta av rang, säger huvudtränaren Jamal El Moussaoui.Åsa IF har hittat en spelare inför avancemanget i Simon Lindfors. Han kom senast från division fem med Löftadalens IF men har tidigare även spelat i KIF och Norvalla.Läs mer om värvningarna i morgondagens tidning.