16 April 2021 11:23 | Stefan Pettersson

Utanför mitt arbetsrum händer det ofta saker, eftersom att vi håller till på Kyrkogatan… En vecka efter att jag började jobba på Norra Halland så drog arbetet med Kyrkogatan igång. Det har sedan pågått från och till under 1,5 år. Grävjobb i omgångar har varvats med stenläggning och asfaltering, och decibelnivån har stundtals varit väldigt hög.

Hur som helst, nu har gatan blivit fin och allt verkade vara frid och fröjd. Men så blev inte fallet. Det har nämligen tagits beslut om att gatan ska bli sommargångfartsgata, främst för att ge mer plats åt uteserveringar. Ett lovvärt initiativ, men vanans makt är stor så det har i stället inneburit att det stundtals blir lite kaos i kvarteret. Det har nämligen placerats ut blomlådor mitt i gatan, så för att komma fram måste alla fordon åka på sidan av gatan. Och där har det sedan någon månad målats parkeringsrutor. Inget konstigt med det egentligen, eftersom det också tidigare varit parkeringsrutor där.

Men om det nu var bestämt att testa att ha gatan som sommargata så ställer i varje fall jag mig mycket tveksam till beslutet att måla parkeringsrutor – för att sedan förbjuda parkering i nämnda rutor. För det är nämligen så att i rutorna parkeras det bilar och då är det omöjligt att komma fram. Det har redan hänt incidenter och senast den här veckan har ett flertal parkerade bilar satt stopp för övriga trafikanter. Visst, nu har det satts upp skyltar om parkeringsförbud och rutorna har kryssats med gul färg. Men hade det inte varit bättre att vänta med parkeringsrutorna till efter sommaren och sedan utvärdera testet med sommargata? För övrigt kan jag nämna att nu när jag sitter och skriver krönikan har det kört in två lastbilar som lastar ur varor. Så nu är gatan helt blockerad med fem bilar som står och väntar på att komma fram…