Annons

Destilleri godkänns använda heraldiskt vapen

Ett nystartat destilleri i Fjärås har ansökt om att använda det heraldiska vapnet för Fjäre härad i sin marknadsföring och får grönt ljus av Riksarkivet.
Nyheter | 17 Oktober 2019 07:13

Ett destilleri får använda det heraldiska vapnet för Fjäre härad i sin marknadsföring.

FOTO: Wikimediea Commons Riksarkivet

Fjäre härad var en härad i norra Halland och dess område utgörs i dag bland annat av Kungsbacka. Destilleriet skriver i en ansökan till Riksarkivet att de vill använda det heraldiska vapnet för Fjäre härad för att koppla samman produkterna med sitt hem och kommunvapen. De siktar på en internationalisering av varumärket och vill förstärka produkternas identitet, originalitet och ursprung.

Riksarkivet ger destilleriet tummen upp och skriver att de ställer sig positivt till att det heraldiska kulturarvet används. Enligt arkivet använder redan Nordhallands hembygdsförening samma vapenbild, men risken för förväxling anses vara ”mycket liten” om bolagsnamnet framgår av marknadsföringen.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Märkligt bilinbrott: ”Känns så onödigt” 

Blåljus I slutet på förra veckan utsattes en av företaget Aktivitetshyras bilar för ett inbrott. Bland annat stals ...

Hjälpapparat vandaliserad: De tycker att det är en rolig grej

Nyheter Resecentrums nya digitala hjälpmedelsapparat för syn- och hörselskadade får inte vara ifred. Maskinen, som är vä...

Agility och paintball ger friskvårdsbidrag

Jobb & Pengar Nyligen bestämde Skatteverket att det friskvårdsbidrag du kan få från jobbet även ska innefatta friskvård som ...
Annons