Annons

Deras jullåt gör succé i sociala medier

Tjejerna i Hera Music Duo har aldrig skrivit något eget ihop. Men nu har de gjort slag i saken. Med Det är sedan gammalt – en lite skämtsam betraktelse över julen, dess glädjeämnen och vedermödor. När låten släpptes i sociala medier blev det succé direkt.

Skola | 17 December 2020 16:00

Sofie Andersson från Gällinge gör succé på sociala medier med jazzkompisen Ester Mellberg och Hera Music Duo.

FOTO: Robin Eriksson Franzén

På bara några timmar fick Gällingetjejen Sofie Anderssons video som hon producerat tillsammans med musikaliska bästisen Ester Mellberg från Robertsfors fått 10 000 visningar på Hera Music Duos Facebooksida. Under tisdagen nåddes en ny toppnotering med 33 000 visningar.

”Oväntat och roligt”

Det var en reaktion vi inte alls hade väntat oss. Det känns fantastiskt roligt att låten blivit så uppskattad. Kanske är det för att julen inte kommer att bli som vanligt i år. Kanske ger låten lite tröst till den som inte kan fira den här julen tillsammans med sina nära – något som kan locka till lite skratt och som ger lite annat att tänka på en stund, säger Sofie Andersson.

Avstamp i ordspråk

När låten skrevs hade tjejerna bestämt sig för att ta avstamp i något av alla våra gamla svenska ordspråk. Och eftersom julen närmar sig med stormsteg kändes uttrycket Det är sedan gammalt självskrivet att spinna vidare på.

– Vi tyckte att det passade för julen som ju är en högtid som innehåller många traditioner. Men vi har även försökt få in lite andra ordspråk i texten, säger Sofie Andersson.

Annorlunda jullåt

Resultatet har blivit en annorlunda jullåt i vilken många sidor av julfirandet kan kännas igen och som får lyssnaren att dra lite på smilbanden, mitt i diggandet.

Just nu jobbar Sofie och Ester med att finslipa låten. Så att den ska hinna släppas på Spotify innan jul.

Masters i jazz

Efter helgerna återgår de till studierna vid LTU Musikhögskolan i Piteå där de till vardags pluggar för varsin master – Sofie i jazzsång och Ester i jazzpiano.

Duon Hera Music bildade tjejerna för tre år sedan, i samband med att de lärde känna varandra då de gick samma kandidatutbildning. Sedan dess har de sjungit och spelat andras låtar. Men i framtiden kan vi nog få se mer egna melodier framföras av deras dynamiska duo.

Fast först står det egna julfirandet för dörren.

Hur firar du i år, Sofie? Åker du hem till Gällinge, eller blir du kvar i Piteå för att fira Coronajul på egen hand?
– Jag åker faktiskt hem och firar. Men jag kör bil, så jag undviker att åka kollektivt. Det blir ett litet julfirande med de allra närmaste – mamma, pappa och min syster. I vanliga fall firar vi med stort släktkalas. I år ska det bli skönt att få tid till de allra närmaste.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Lastbilsolycka i Gällinge

Trafik En singelolycka med lastbil inträffade vid klockan 09 på väg 916 från Tom till Gällinge. Det är på ...

Hemestrare räddade sommaren

Nyheter En annorlunda sommar har det varit. Det konstaterar både Turistinformationen i Kungsbacka och näringsidkare. Hemester har blivit ett ...

Ungdomsgäng härjade vid skola

Blåljus Vid 01.30 natten till torsdag fick en person syn på ett gäng ungdomar som ägnande sig åt skadegörelse på ...
Annons