DEBATT 2023-01-16 KL. 10:30

Debatt: Varför ha färskt bröd oskyddat?

Debatt: Varför ha färskt bröd oskyddat?
Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Matbröd och fikabröd ligger ofta helt öppet, framme i våra butiker. Inte klokt! Visst, doften av nybakat lockar till köp. Men det lockar till sig annat också, som nyfikna händer, näsor och – smittor. Senast häromdagen stod någon och kände på frallor – och lade tillbaka dem.

Ett barn sågs förtjust stå med näsan mot några kanelbullar. Mums, vad gott de luktar! Snart kommer det väl en saftig nysning och duschar de exponerade bröden, vem vet.

Varför duka upp färskt bröd oskyddat i smittotider? (Förresten, varför över huvud taget?) Tack och lov finns färdigförpackat, färskt bröd också.

Prosit

Över 30 år med hästarna vid Tjolöholms slott
FAMILJ 2025-11-20 KL. 21:00
Premium

Över 30 år med hästarna vid Tjolöholms slott

Ingemar och Elsa Vendelstrand kör häst och vagn på Tjolöholms julmarknad

Onsalasonen om målet och landslagsdebuten:
FOTBOLL 2025-11-20 KL. 13:51
Premium

Onsalasonen om målet och landslagsdebuten: "Fick mersmak"

Sverige fick en drömlottning i playoff

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2025-11-21 KL. 18:00
NovaPosten tar upp kampen om läsarna

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.