DEBATT 2022-05-03 KL. 14:00

Debatt: Tennis – en sport för alla åldrar

Debatt: Tennis – en sport för alla åldrar

Jag läste insändaren av Mathias Bjerstaf och blev fundersam över var han hämtat sina uppgifter om överenskommelser och summor kring bygget av en ny tennishall. Vad jag vet, så är det två auktoriserade värderare som gjort värderingen, så då får man lita på dem.
Jag tycker precis som honom att kommunen inte ska slösa med skattemedlen och att de ska användas på ett något så när rättvist sätt.
Jag har bott och jobbat i Kungsbacka sedan slutet av 70-talet, och sett hur kommunen bidragit till att barn och ungdomar har kunnat spela ishockey, handboll, fotboll och åka konståkning genom att man byggt hallar och planer för sporterna. Det tycker jag har varit ett bra sätt att använda mina och andras skattepengar till.

Men hur många kan hålla på med hockey, fotboll och handboll hela livet?
Det är ju bra om det finns några sporter som man kan ägna sig åt när man blir äldre, och då är tennis ett bra exempel. En dam önskade sig tennislektioner i 90-årspresent.
Jag började spela tennis i 50-årsåldern, då jag gick några kurser och utvecklas faktiskt fortfarande tack vare intresserade och uppmuntrande tränare. Tennis är en sport för alla åldrar oavsett ambitionsnivå.

Vi är många pensionärer i Kungsbacka TK som friskvårdar oss genom att ha roligt på banan. Vi är goda exempel på det som kommunen förespråkar, ett livslångt lärande i kombination med upplevelser och gemenskaper som främjar hälsa och välmående.
Tyvärr är lokalerna för få och opraktiska, bygga nytt vid nuvarande hall är omöjligt, så klubben måste tänka nytt och försöker få till stånd en tennishall i Björkris. Det är bråttom och förenat med stora ekonomiska åtaganden. Jag tycker att kommunen borde hjälpa till med finansieringen.
Varför bidrar kommunen till ishallsbyggen, den nya simhallen, arrendeavtal med mera, men inte till en tennisanläggning? Jag tycker att det är en orättvis fördelning av skattemedlen. Jag går ofta förbi Rydets idrottsplats och ser hur man ständigt håller på med arbeten på och omkring fotbollsplanerna. Jag vet inte, men jag har svårt att tro att OBK finansierar detta själva.

Till slut vill jag uppmuntra handbollsspelare, ishockeyspelare, konståkare, simmare med mera som uppnått pensionsålder till att börja spela tennis. Det är kul, nyttigt och hälsosamt för både kropp och själ och man kan hålla på med det långt upp i åren. Det sägs vara en av de sporter som ger mest fördelar för hälsan.
Tennisspelande pensionärSENASTE TV-NYHETERNA

Hjälp - vi har blivit med höns!
JOBB & PENGAR 2022-05-27 KL. 09:00

Hjälp - vi har blivit med höns!

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Fjärås vände underläge till seger
FOTBOLL 2022-05-26 KL. 14:17

Fjärås vände underläge till seger

Veteranrally lockade många
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 11:20

Veteranrally lockade många

Framgångsrikt arbete mot barnfetma
NYHETER 2022-05-26 KL. 09:00

Framgångsrikt arbete mot barnfetma

Victor Palm satsar på film i Los Angeles
FAMILJ 2022-05-25 KL. 20:00

Victor Palm satsar på film i Los Angeles

”Mål behövs men resan är det viktiga”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00
Lanbit i gång igen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.