Annons

De vill bygga padelbanor intill golfklubben

Forsgården och Hede Padelcenter hoppas kunna bygga två banor intill golfanläggningen till nästa år.

– Vi ser det som en win-win, säger Fredrik Bergmann.

Sport | 22 Maj 2020 12:04

Niklas Öberg, Fredrik Bergmann och Bernt Mathiasson är grundare av Hede Padel center.

FOTO: Arkivfoto Kristian Alm

RACKETSPORT. Hede Padelcenter har fullt upp med att bygga sin första padelhall med åtta banor på Faktorvägen. Förhoppningen är att hallen ska stå färdig under de första veckorna i oktober.

Nu står det klart att de vill bredda verksamheten ytterligare. Hede Padelcenter har ingått ett avtal tillsammans med Forsgården om att bygga två utomhusbanor i anslutning till golfanläggningen.

– Vi har diskuterat med Forsgården under en längre tid för att hitta en lösning rent praktiskt, säger Fredrik Bergmann på Hede Padelcenter.

De avser att ta över en del av arrendet på marken vid Forsgården och planen är att hitta ett samarbete med golfklubben där tidsbokning och rackethyra kan ske från klubbens shop.

– Vi ser det som en win-win. Det finns inte plats för utomhusbanor vid hallen vi bygger samtidigt som det är en bättre miljö vid Forsgården för padelbanor utomhus, säger Fredrik Bergmann.

Karolina Bohlin, klubbchef på Forsgården, berättar om att flera medlemmar hört av sig och efterfrågat en padelbana på anläggningen.

– Många andra klubbar bygger banor och detta blir ett bra komplement till vår idrott. Nu blir vi en golfklubb som har massa olika aktiviteter som kryddar tillvaron, säger Bohlin.

Golfklubbens placering tror Bohlin kommer att kunna locka många besökare till utomhusbanorna, både de som är medlemmar på klubben och andra privatpersoner.

– Det ena kan locka till det andra. De flesta som idrottar gillar de flesta sporter. Detta är en såpass lättsam och skonsam idrott som passar även äldre.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Första föreningen startad – samarbete möjligt

Sport Svenska padelförbundet är invalt som nytt medlemsförbund i Riksidrottsförbundet. Hede padelklubb har redan startats, Kungsbacka padel club ...

Nya utomhusbanor i Vallda

Sport Senast var det Frillesås, nu är det Valldas tur att få nya utomhuspadelbanor. Vallda padel club öppnar upp två ...

Trippla stortävlingar till Kungsbacka

Sport Hela juli månad blir en enda lång padelfest på Hede padel center när tre raka tävlingar ...
Annons