Annons

De ställer om – istället för att ställa in

RF-SISU i Halland tänker om kring sina sommaraktiviteter för barn. Detta för att kunna genomföra dem i coronatider.

– Vi ser att det finns ett stort intresse av att delta och det känns jättebra att kunna möta det tillsammans med idrottsföreningarna, säger Peter Gårdestedt, biträdande distriktsidrottschef i Halland i ett pressmeddelande.

Sport | 31 Maj 2020 11:00

Arkivbild.

FOTO:

IDROTT. Varje sommar i Halland genomförs kostnadsfria sommaraktiviteter för mellanstadiebarn under namnet Sportsommar. Grupperna leds av sommarjobbare som utbildas i bland annat ledarskap och görs möjliga genom ett samarbete mellan kommuner och lokala idrottsföreningar.

I år kommer dock aktiviteterna att anpassas för att hindra smittspridningen av Covid-19.

– Det känns särskilt viktigt att kunna erbjuda Sportsommar och Forumteater i år. Vi ser att det finns ett stort intresse av att delta och det känns jättebra att kunna möta det tillsammans med idrottsföreningarna, säger Peter Gårdestedt, biträdande distriktsidrottschef i Halland, i ett pressmeddelande.

Mellanstadieungdomarna kommer att kunna testa olika idrotter i Kungsbacka, Falkenberg, Varberg, Laholm och Hylte.

– Läget har ju känts väldigt osäkert under våren men genom att vi kan ha mindre grupper och vara utomhus kan vi anpassa oss på ett säkert sätt efter myndigheternas riktlinjer, och det är högt tryck på anmälan. Jag tror att många, särskilt i dessa tider, ser ett värde i att hitta roliga aktiviteter för barnen på hemmaplan, utan att det behöver kosta så mycket, säger Lisa Fallhagen, idrottskonsulent på RF-SISU Halland med ansvar för Sportsommar, i samma pressmeddelande.

Läs fler sportnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Signeshus granskas av IVO

Nyheter Inspektionen för vård och omsorg, IVO, fördjupar nu granskningen av utvalda boenden i länet. Ett av ...

Pandemin kan ge Kungsbacka ett ansiktslyft

Jobb & Pengar Förre statsministern Carl Bildt har kallat den för ”en global megakris”. Många är nog böjda att ...

Kvinnojouren räddad – av Coronaviruset

Nyheter 400 000 kronor. Så mycket pengar får Kungsbacka kvinnojour av staten som stöd under Coronapandemin. Den nedläggningshotade verksamheten kan ...
Annons