Annons

De kan ha hittat sin diamant

Tölö IF har haft en tydlig värvningsstrategi inför säsongen. Kravbilden har varit ödmjuka spelare som kan göra skillnaden. Och de kan ha hittat en drömvärvning i Linnea Eld från Kungsbacka DFF:s akademi.

Fotboll | 22 Mars 2020 16:15

Linnea Eld hämtades in från Kungsbacka DFF:s numera nedlagda F17-lag och tränaren Matilda Bergstrand är imponerad över vad hon sett hittills: " En av de mest talangfulla 15-åringar som jag har sett".

FOTO: Jasmin Frljevic

FOTBOLL. Tölö IF fick en gratisplats till division 2 efter att Sjömarkens IF dragit sig ur. Det har medfört att klubben behövt leta efter spetsspelare till truppen.

Matilda Bergstrand, tränare Tölö IF.

Men de har inte plockat in vem som helst. Tränaren Matilda Bergstrand var gång en lovande fotbollstalang men tvingades lägga skorna på hyllan efter att ha diagnostiserats med reumatism. Nu har hon en tydlig idé om hur hon vill driva sitt Tölö.

– Vi tror mer på ett starkt lag istället för starka individer. Och vi har även tackat nej till spelare som vi inte tycker passar in i det mönstret, säger Bergstrand.

Varför har ni valt den linjen?

– För det är vad jag tror på. Vi jobbar extremt mycket med målsättningar, värderingar och gemensamma beslut. Jag är ingen auktoritär ledare utan en ledare som får med mig gruppen. Det är det viktigaste man kan göra som tränare anser jag. Du kan inte spela fotboll med starka individer om de inte fungerar ihop, säger hon.

Stor talang

En av spelarna som passade in i kravprofilen var Linnea Eld. 15-åringen spelade i fjol med Kungsbacka DFF:s F17-lag och har imponerat stort på tränaren Matilda Bergstrand.

– Hon är en av de mest talangfulla 15-åringar som jag har sett. Hon har ett extremt starkt spelsinne och en vinnarskalle som en 25-åring. Och en mogenhet som gör att man aldrig skulle tro att hon är 15 år gammal, säger Bergstrand.

Är hon diamanten ni sökt efter?

– Jag vet hur viktigt det är att hitta sådana här diamanter. Nu blir det en utmaning för att se vad nästa steg blir för henne. Men det har jag även för 24 andra spelare i trupp med väldigt många talanger. Min utmaningen blir att hitta en väg för alla spelare, säger Bergstrand.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ekdahl fyramålsskytt i krossen

Fotboll Fem mål på två matcher – varav fyra ikväll. Tölö IF:s Hampus Ekdahl är inne i ett ...

Jeremejeff öppnar för flytt hem

Fotboll I helgen blev det klart att Alexander Jeremejeff och hans Dynamo Dresden trillar ur 2.Bundesliga. Nu öppnar han för ...

Coronaförbud slår hårt mot bilbingo

Nyheter Runt 100-120 personer brukar samlas när bilbingon på Hamravallen är igång. Nu är allt inställt. – Vi gå...
Annons