Annons

De blev Årets Team 2019

Nu är det klart. Nattpersonalen på Löftagårdens vård- och omsorgsboende i Frillesås är Årets Team 2019!

Vård | 03 Januari 2020 07:00

Anette Johansson, Jessica Grunditz, Elisabeth Paulsson, Maria Elisson, Åsa Eriksson, Ingela Ahlin Eriksson och Annika Eriksson bildar Årets Team 2019.

FOTO: Privat

Utmärkelsen fick de sju undersköterskorna den 17 december, då Kungsbacka kommun höll tidernas första Medarbetardag i Aranäs Teater.

Inför det fullsatta evenemanget hade ett 50-tal arbetsgrupper nominerats till det prestigefulla priset. När alla nomineringar granskats föll juryns val slutligen på Löftagårdens natt-team.

Sammansvetsat gäng

Trots att de jobbar ständig natt och därför inte på långa vägar är lika synliga för andra som de som arbetar dagpass, har de sju undersköterskorna i teamet utmärkt sig. Alla som sett dem i aktion är eniga om att de får de boende på Löftagården att lysa upp när de kommer till jobbet. Själva tror de det är deras nära och goda samarbete som är förklaringen.

– Vi är en grupp personal som jobbat ihop i många år och som verkligen känner varandra utan och innan. Vi samarbetar bra och litar hundraprocentigt på varandra. Vi hjälper och stöttar varandra när det behövs och vi umgås även privat. Det är som ett andra äktenskap! säger Åsa Eriksson – som varit en i teamet sedan början på 1990-talet.

Vill inspireras

Eriksson och hennes kolleger känner sig stolta över att ha prisats för sitt arbete. Inte bara för egen del, utan även för att utmärkelsen sätter fokus på den viktiga undersköterskerollen.

Exakt vad teamet ska göra med de 25 000 kronor som följer med mästartiteln är inte bestämt ännu. Men får teammedlemmarna själva bestämma kommer de att gå till ett studiebesök som kan inspirera till nya arbetssätt på Löftagården.

”Ett fantastiskt yrke”

– Det är så roligt att det blev undersköterskor som vann och att priset dessutom gick till nattpersonal. Det handlar så ofta om problem när äldrevården uppmärksammas. Den här utmärkelsen visar att det även är mycket som är positivt. Undersköterska är ett fantastiskt givande yrke och jag tycker att den sidan av jobbet borde lyftas fram oftare. Så att fler unga vågar söka till vårdutbildningarna, säger Åsa Eriksson.

Under medarbetardagen delade Kungsbacka kommun även ut pris till Årets nytänkare, Årets leverans och Årets välkomnande.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Beslut: Personligt ombud läggs ner

Politik Personligt ombud läggs ner i Kungsbacka kommun. Det beslutades när Individ och familjeomsorg hade nämndsmöte igå...

Dags att söka pengar ur Kungsbackafonden

Kungsbacka Vill du hitta på något nytt i din barn- och ungdomsförening? Då kan du ha pengar att hä...

Klart för start med Idrott hela livet

Kungsbacka Är du nyfiken på nya träningsformer? Eller vill du bara ha lite kul fredagsfys innan du ställer in ...
Annons