Annons

Därför tackade Virre nej till damlaget

Niklas Virolainen har gjort tolv säsonger i klubben. Nu är nästa kontrakt påskrivet – i det finns inget slutdatum. Tränaren berättar även varför han nobbade att ta över damlaget.

Handboll | 29 April 2021 21:00

Niklas Virolainen har förlängt med HK Aranäs.

FOTO: Christian Johansson

Efter säsongen skulle Niklas ”Virre” Virolainens kontrakt löpt ut. Det blev i dagarna klart med en fortsättning i HK Aranäs där han tillbringat de senaste tolv säsongerna. Någon skillnad i rollen är det inte tal om – däremot kontraktslängden. Det är ett tillsvidarekontrakt.

­– Jag kommer vara kvar i Aranäs så länge jag känner att man utvecklas och att föreningen utvecklas. Jag kan inte sitta och vända papper år efter år, det måste hända något.

 

De senaste säsongerna har tränaren haft en viss procent på kansliet och sedan varit ansvarig för herrjuniorerna.

– Jag kommer kanske inte vara A-pojks- eller juniortränare till pensionen. Det kommer komma nya krafter men det kanske finns något annat lag i föreningen man kan jobba med.

 

Hoppade in i vintras

I vintras hoppade han in som huvudansvarig för damlaget när ordinarie tränaren Magnus Ferdinandsson blev allvarligt sjuk i covid-19. Under Virolainens ledning radade de upp segrar. Han har fått förfrågan att ta över när det stod klart att Ferdinandsson försvinner, men han har redan tackat nej.

– Dels ville jag inte lämna mina uppdrag som jag har nu vind för våg i ett så sent skede, sedan känner jag att ska man ta ett A-lag vill jag bygga upp det från början. Jag vill vara med tidigare i spelarkontakter och truppbygge. Jag tycker det är tråkigt att Manne lämnar, jag gillade honom.

 

Hemma i HK Aranäs

Det är i Kungsbacka och HK Aranäs som är hemma för Eskilstunasonen.

– Jag är rotad och har allt umgänge här. Jag är gammaldags, man byter inte förening bara för att någon viftar. Det ska i så fall vara något som man inte gjort här. En liknande roll någon annanstans kan jag inte tänka mig att ha. Nu tänker jag inte på det utan lägger 100 procent av min tid på Aranäs, säger Niklas Virolainen vars anställning är på 80 procent.

Vad vill du uppnå?
– Det är några milstolpar i föreningen jag vill vara med om. Att flytta in i en ny arena, att damerna spelar i högsta ligan och att herrarna är med i ett slutspel. Det hade varit fantastiskt roligt

 

Mer om e-tidningen:

Läs e-tidningen här

 

Är du prenumerant? Kom igång här.

Instruktionsfilm: 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Glädjen bakom målvaktens avsked

Handboll Aranäsfostrade Ida Karlsson försvann mellan grundserien och SHE-kvalet. Anledningen var att hon är gravid. – Det känns jä...

Lundbäcks ja fällde avgörandet för Grundén

Handboll Hanna Grundén tvekade om en fortsättning – när Rustan Lundbäck kom in i bilden förändrades ...

Mästartränaren om comebacken

Handboll Rustan Lundbäck har vunnit SM-guld på dam- och herrsidan. Men han har valt att nobba alla anbud de senaste å...
Annons