Vädret idag
Mestadels molnigt
19°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
21°C
 

Dags för årets Change

Temat är Voyages – en resa genom tid och rum, från kammarmusik till jazz och flamenco. På torsdag drar årets Change music festival igång för femte året.

 

För tjugo år sedan bildades Kungsbacka Piano Trio bestående av Malin Broman, Simon Crawford-Phillips och Jesper Svedberg. Några år senare startade de kammarmusikfestival i Kungsbacka. För fem år sedan gick Kungsbacka Kammarmusikfestival och Musik i Kattegatt i Varberg samman och blev Change music festival.

Varje år har ett eget tema och i år är det ”Voyages”.

– Vi tänker att musik rör sig på alla sätt, tonsättare som rest, flyttat till ett annat land och tagit med sin egen kultur, eller inspireras av andra kulturer eller andra epoker. Musik sträcker sig över gränserna och här har vi med både ensembler och musiker som också gör det, säger Simon Crawford-Phillips, konstnärlig ledare för Changefestivalen och ger ett exempel.

– Ensemblen Barokksolistene med musiker från hela Europa som spelar barockmusik på ett annat vis. Det blir musik som den som spelades på pubarna i England under slutet av 1700-talet och det kommer serveras lokalproducerad öl. Platsen är Manegen på Tjolöholm vilket passar perfekt.

Ett annat exempel på någon som gjort spännande resor är Rachmaninov vars andra symfoni framförs under lördagen i Varberg.

– Han flyttade från Ryssland och efter att ha stannat i både Sverige, Danmark och Norge emigrerade han till USA, säger Simon Crawford-Phillips.

Lite nytt för i år är att Changefestivalen tar plats på en restaurang i Kungsbacka. På fredagskvällen blir det spansk flamenco och jazz på Tio Pepe.

– Antonio Serrano som är en fantastisk musiker kommer dit. Det ska bli riktigt kul!

Och hela festivalen avslutas på Tjolöholm med folkmusikinslag.

– Då kommer den fenomenala trion Dreamer’s Circus.

 

Förändring

 

Fram tills nu har Changefestivalen ordnats varje år men från och med nu blir det vartannat år.

– Det ligger mycket arbete bakom och även om det inte blir Changefestival varje år hoppas vi att kammarmusiken kommer att dyka upp på andra sätt, säger Simon Crawford-Phillips.

 

Annika Lundby
Annika Lundby Reporter & Familjeredaktör 0300- 52 13 65

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!