Annons

Classe kan bli Årets eldsjäl

Claes-Erik Erikssons mackor är legendariska. I över 50 år har han lagt ner sin själ i IFK Fjärås. Nu kan 75-åringen bli Årets eldsjäl.
Fotboll | 13 Februari 2019 17:12

Claes-Erik Erikssons mackor är legendariska. I över 50 år har han lagt ner sin själ i IFK Fjärås. Nu kan 75-åringen bli Årets eldsjäl.

 

FOTBOLL. Torsdagar är en helig dag hos IFK Fjärås. Då serverar Claes-Erik Eriksson eller ”Classe” som alla säger sina Classe-mackor, vilket han har gjort sedan mitten av 70-talet. Sedan 60-talet har han varit engagerad i föreningen, ett slit som nu kan komma att belönas rejält. När Årets eldsjäl valt ut fyra finalister i kategorin Årets ledare är Claes-Erik-Eriksson en av dem.

– Det känns overkligt. Det är fantastiskt och otroligt sköj. Jag har haft roligt under alla de här åren.

 

I och med nomineringen fick han 10 000. Vinnaren av kategoripriset Årets ledare får 15 000 kronor. Det kan bli mer – den av de fem kategorivinnarna som utses som Årets eldsjäl får en ny bil och 50 000 kronor till ett projekt som vinnaren väljer.

– När man ändå är nominerad så får man ha en sådan vinnarskalle att man hoppas man ska vinna. Men jag tycker det är fantastiskt att vara nominerad.

Varför tror du att du blev en av finalisterna?

– Jag vet inte. Jag har ju hållit på i över 50 år och gjort mackorna. Jag har mest jobbat med att dra in pengar med bland annat danser och marknader. Man träffar sina vänner, och det har blivit ens liv.

Hur går det för IFK Fjärås i år?

– Vi har en bra trupp på herrsidan, de har lyckats och har bra ledare. På damsidan ser det bättre ut än förra året. Det är fler som är och tränar, den nya tränaren Peter Karlsson har fått fart på dem. Men det som gör mig gladast är att vi har så många i juniorlagen.

 

Årets eldsjäl avgörs den 14 mars. Då är Claes-Erik Eriksson på plats på Berns salonger i Stockholm.

Det är röstning som avgör vem som vinner i kategorin Årets ledare. Röstningen stänger den 23 februari.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hansson (C) träder in som kommunstyrelsens ordförande

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M) har erkänt sexköp och lämnar omedelbart alla uppdrag. Förste vice ...

Häcken växer kämpahög – kanske

Bostad En vacker hög häck som skyddar både mot insyn och blåst vore toppen. Men hur gö...

Kungsbackas högste politiker köpte sex – avgår

Blåljus Moderaten Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande, har köpt sex. Nu lämnar han alla sina politiska uppdrag. Kommunstyrelsens ordfö...
Annons