Annons

Bro ännu mer försenad

Bron strax söder om Gåsevadholm blir ytterligare försenad. Nya beskedet är början av december.
– Vi har haft lite överraskningar under det här bygget, säger projektledare Per-Olov Sörling på Trafikverket
Nyheter | 29 Oktober 2018 11:29

Bron strax söder om Gåsevadholm blir ytterligare försenad. Nya beskedet är början av december.

– Vi har haft lite överraskningar under det här bygget, säger projektledare Per-Olov Sörling på Trafikverket.

 

 

I våras stängdes väg 932 av för att bron vid Gåsevadholms slott skulle byggas om. Det tog lång tid på grund av problem med grundläggning och felbeställning av räcken.

Nu är den sedan en tid på plats, men det hjälper inte boende i östra Kungsbacka. Den lilla bron över diket Myra kanal ett par hundra meter söderut som också skulle repareras, är fortfarande inte klar.

Den skulle varit klar i somras, sen sköts det stegvis framåt och skylten har en tid sagt oktober månad. Men det räcker inte heller.

– Nej, det är mer ärligt att säga i början av december. Jag jagar projektledaren för att se till att skylten ändras, säger projektledare Per-Olov Sörling.

Det är ett dike. Hur kan det ta så lång tid?

– Vi har fått ändra teknik ett par-tre gånger. Först skulle vi bara lägga på ny överbyggnad, men upptäckte att granitstommen inte var tillräckligt stabil. Det fick göras en ny konstruktion.

– Tanken att förtillverka överbyggnaden och lyfta dit den med kran höll inte heller. Kranfirman vägrade köra dit, för jordförhållanden var så fruktansvärt dåliga, de skulle inte klara vikterna.

Hur gör ni då?

– Vi hamnade på ruta ett, och får göra en traditionell gjutning. Vi göt bottenplattan på ena sidan förra veckan, och den andra denna veckan. Sen är det full snurr på brobygget.

Samtidigt asfalteras Hällingsjövägen?

– Ja, det är olyckligt och jag försökte få projektledaren där att vänta, men det gick inte för vägen är i så dåligt skick.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

1 Kommentar

Läs Även

Tjejtrio gjorde fräck stöldräd i Kungsbacka

Nyheter De tre tjejernas stöldräd på Hede Fashion Outlet slutade inte riktigt som de hoppats. Plötsligt ertappades de ...

”Vi ser en oroande utveckling”

Blåljus Narkotikaklassade läkemedel ökar i polisens beslag. Missbruket går ner i åldrarna och Kungsbacka är en lukrativ kommun fö...

Föräldrar oroliga över droger

Blåljus Många föräldrar oroar sig för att deras barn använder droger och tycker det är svå...
Annons