Annons

Blandade resultat för KBSS

Mästerskapshelgen i Kungsbacka badhus slutade med spridda skurar. Somliga underpresterade, vissa gjorde precis vad som väntades och personliga rekord slogs. När Kungsbacka Simsällskap var värdar för ungdoms-SM så var det både ris och ros.

Sport | 19 Juli 2021 15:59

Vann sitt heat. Rebecka Berlin, Sara Nyqvist, Sigurjona Ragnheidardotter och Lina Dahlgren vann sitt lopp i 4x100m medley.

FOTO: Carl Schöndell

SIMING. De nästan 600 tävlande fick se ett arrangemang som hyllats av simförbundet och som fungerade felfritt. Tidsprogrammen följdes till punkt och pricka. Och för Kungsbackas egna simmare, så blandades pallplatser med personliga rekord. 

För herrarnas del så blev det inga medaljer. Närmast kom Hampus Dahlgren som blev femma i JSM äldre finalen på 50m. Bakom honom kom Sebastian Svensson, 15 hundradelar bakom Dahlgrens 30.50.

Medaljregn

Men på damsidan, som började svagt, skulle det senare utvecklas till något av ett litet medaljregn. Lina Dahlgren som tog mästerskapets första hemmamedalj, fick sällskap av Sara Nyqvist som tog en bronsmedalj på 200m fjärilsim.

Och hon nöjde sig inte där, i hennes klass på 400m medley som gick av stapeln på lördageftermiddagen, så visade hon att formen är bra och simmade upp sig till en andraplats.

– Det är kul. Jag hade ett brons på distansen sen tidigare, som jag tog 2018, så det är kul, säger hon.

Även om Nyqvist inte var en av dem som målades upp som medaljhopp från hemmalaget. Så blir hon alltså en av dem som plockar mest medaljer, åtminstone från Kungsbackahåll. Men hon tror att hon kunde ha simmat ännu bättre.

– Det har gått lite upp och ner. Det har inte varit personliga rekord efter varandra. Jag fick ett personbästa på fredagen vilket var kul. Men annars har det gått väldigt mycket upp och ned. Vi tror det beror på att jag inte ätit tillräckligt med kolhydrater, säger hon.

Nyqvist har tidigare representerat Mölndal men i och med att hon började studera i Kungsbacka, även bytt klubb till Kungsbacka. Och där känner hon att hon har utvecklats väldigt mycket.

– Ja, alltså jag älskar min gamla tränare, men här har jag fått utveckla andra saker. Som att förbättra mina drag. Och vi tränar på ett helt annat sätt, säger hon.

Personliga rekord

Lina Dahlgren, som levererade redan dag ett, lyckades även hon förbättra sin bronsplats från lördagen till en silverplats på söndagen. Denna gång på 50m bröstsim och det var en harmonisk Dahlgren som var tillbaka i känslan hon hade på fredagen.

– Ja idag kändes det bra, och på 50 meter är det bara köra. Men det var kul att få ett personligt rekord också, säger hon.

Det var inte bara Dahlgren och Nyqvist som levererade, även Rebecka Berlin presterade bra och slog två personliga rekord. Men trots det är hon inte helt nöjd.

– Det har gått helt okej. Jag hade förväntat mig mer, säger hon.

Hennes bästa placering kom i 400m frisim där hon lyckades ta en sjunde plats på tiden 4.45.42 och i det skulle visa sig att de längre distanserna var Berlins lycka i detta mästerskap. Och trots att hon tycker det är kul att slå personliga rekord, så är hon lite missnöjd över att prestera bättre i distanserna som inte är hennes favoriter.

– Jag hade förväntat mig lite bättre resultat i de kortare distanserna, men jag är väl nöjd med resultaten från de längre distanserna. Men jag gillar ju sprint mer, men av någon anledning gick det bättre i 400 och 800m, säger Berlin.
Vad tror du det beror på?
– Vi har tränat ganska mycket och kört lite längre pass och distanser, och jag har tävlat lite i de senaste tävlingarna på långa distanser. Så jag har väl förberett mig bättre för de långa distanserna.

Och om det inte var tillräckligt med ett personbästa på 800m så var även Rebecka Berlin den som simmade sista distansen i damernas kappsimning för Kungsbacka Simsällskap på 4x100m medley.

– Det gick över förväntan för egen del, jag trodde inte det skulle gå så bra efter att ha simmat 800m så tätt in på.

Mästerskapet kan därmed summeras som godkänt, rent resultatmässigt. Och arrangörsmässigt finns det absolut inte något att skämmas över.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Två till sjukhus efter flerbilskrock

Trafik Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter en flerbilskrock i korsningen Höglandavägen/Hällingsjövä...

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...

Pågående skogsbrand i Anneberg

Nyheter Nej, en skogsbrand är väl att ta i, men det pyr lite i en backe i skogen vid Skå...
Annons