BLÅLJUS 2024-08-23 KL. 14:26

15-åring gripen efter skolbråk i Åsa

Av Kristian Alm

Efter ett bråk där en i personalen angreps på Åsaskolan är nu en 15-åring gripen för rån och skadegörelse. Händelsen ska ha startat efter att elever blivit upprörda över inlägg på Tiktok. Men föräldrar och elever har reagerat starkt mot den version polisen släppt och gjort motanmälningar.

15-åring gripen efter skolbråk i Åsa
Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

– Det ska enligt uppgift ha florerat något på Tiktok och ungdomar ska ha blivit upprörda. Det blev stökigt på Åsaskolan under fredagsförmiddagen och man har riktat det mot anställda, säger kommunpolis Jenny Sjöström.

Polisen larmades till platsen och det resulterade så småningom i att en 15-åring greps, misstänkt för rån och skadegörelse.

– Jag vet inte mer om det, och inte heller om skadeläget för den som angripits, säger Jenny Sjöström.

Enligt Jenny Sjöström handlar det om en elev på skolan som gripits. Det har dock lugnat ner sig nu och polisen har lämnat.

Föräldrar som hört av sig till Norra Halland menar att polisens version är ofullständig, och att det handlar om att den anställde har en del i vad som skett och varit aktiv på Tiktok. Det är därför elever konfronterat hen. Det ska därefter ha blivit handgemäng där 15-åringen gripit in, men även själv blivit slagen.

Men det är inget som Jenny Sjöström kan bekräfta i nuläget.

– Det är ett rykte och jag förstår att föräldrar är upprörda, men vi kan inte gripa någon på ett rykte, och 15-åringen har de fakto slagit en person.

Finns det någon anmälan mot den anställde?

– Nej, inte som jag känner till.

Men enligt föräldrar som hört av sig har det under dagen gjorts flera anmälningar mot den anställde om bland annat övervåld.

15-åringen anhölls men släpptes kort därefter på fri fot av jouråklagaren efter förhör.



TV-klipp och nyheter

20 snabba frågor till karismatiske tränaren
HANDBOLL 2024-09-12 KL. 14:00
Premium

20 snabba frågor till karismatiske tränaren

✔ Regeln han vill ändra ✔ Orosmolnet ✔ Drömvärvningen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2024-09-12 KL. 18:17
Brand i villa
NYHETER 2024-09-12 KL. 17:31
Bil stulen på parkering

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Historiska smedjan vid E6 har byggts upp på nytt

Historiska smedjan vid E6 har byggts upp på nytt

Många har säkert undrat vad det är för ett litet hus som nyligen återställts vid Lindomemotet längs E6:an. Under våren tog den gamla smedjan form igen och påminner nu om gården som länge låg där.