Annons

Bilhall kan flytta till Frillesås

Planerna på en bensinmack öster om Frillesåsmotet har dragit ut på tiden. Nu lanserar markägarna en ny idé – en bilhall på andra sidan motorvägen. Tanken är att Autolounge ska flytta dit.

Jobb & Pengar | 04 Juli 2020 11:00

Området mellan innerstaden och Inlag ska på sikt förvandlas till bostäder och kontor. Både brandstationen, bensinmack och bilhandel måste flytta. Kanske finns en del av lösningen i Frillesås?

Där driver kommunen och flera markägare på utvecklingen av Frillesås mellan tätorten och motorvägen. Industriområdet Rya ska växa ända fram till Almedalsvägen, och öster om den marken vill alltså privata markägare skapa verksamhetsmark.

En tung spelare i den processen är Brixly, för detta Erlandsson, som är delägare i strategiskt placerad mark nära knutpunkter som motorvägsavfarten och rondellen vid infarten norrifrån.

Bensinmack

För några år sedan kunde Norra Halland berätta om planen på att bygga en mack och företagskluster öster om motorvägsavfarten. Kommunen gjorde en förstudie, som var försiktigt positiv men pekade på problemet med att en granne riskerade störningar. Där tog det stopp.

Nu lanserar markägarna, där förutom Brixly även Peter Johansson och Jonas Zachrisson finns med, en bilhall väster om motet. Dit skulle Autolounge kunna flytta från centrum.

– Eftersom det inte är detaljplanerad mark har vi gått in med ansökan om förhandsbesked. Går det bra ansöker vi om bygglov direkt, säger Markus Brink, vd för Brixly.

– Autolounge har ett intresse av att gå in, och vi har en överenskommelse med dem. De är trångbodda idag. Vi har som målsättning att komma igång redan i år.

När det gäller bensinmacken, är det längre tidshorisonter.

– Det finns ett intresse att få dit en drivmedelsstation, och vi får om vk kan komma loss. Då behöver vi nog lösa in marken som grannen äger. Det är vi som har bollen.

Det har talats om att även Lantmännen ville flytta ut till motet?

Utveckla Frillesås

– Vi vill utveckla Frillesås, och är lantmännen intresserade av att flytta finsn det verksamhetsmark.

Det pågår även en process där Brixly i samarbete med Morgans husgrunder vill bygga bostäder vid rondellen norr om brandstationen.

– Där är det frågan om att starta detaljplanearbetet.

Christian Skaar Thomassen , vd för Autolounge bekräftar intresset.

– Ja, vi behöver hitta en lösning, även om det dröjer innan vi måste röra på oss. Vi har kontrakt i nuvarande lokaler till och med 2022.

– I Frillesås får vi mer plats i bilhallen och hade kunnat utvidga med fler märken.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Döms för rattfylla – kan förlora jobbet

Trafik Två månaders fängelse, 22 750 kronor och förlust av nya jobbet. Det blir priset en 25-årig göteborgare ...

Stal bil och försökte stoppa polisen med skruv

Blåljus Påverkade av droger och narkotika stal paret en bil och försökte sedan stoppa polisen som följde ...

Nidingen kan bli utan ström

Miljö och natur Solceller på Nidingen får nej av Länsstyrelsen. Det kan innebära att hela anläggningen riskerar att bli ...
Annons