Annons

Bilfritt på Norra Torggatan året om

Under några år har en del av Norra Torggatan stängts av för biltrafik under sommaren och omvandlats till en restauranggata. Nu permanentas det året om.

Trafik | 30 Mars 2020 13:48

Förslaget lämnades som ett gemensamt yrkande från Liberalerna, Moderaterna och Centerpartiet i nämnden för Teknik. Initiativtagare är Monica Neptun(L) som är ordförande.

– Det finns starka önskemål från våra företagare att kunna nyttja denna gata för aktiviteter året runt. Att möjliggöra för mer aktiviteter i vår innerstad ser vi som en positiv utveckling av staden, säger Monica Neptun.

Beslutet är att stänga av för genomfartstrafik, den del av Norra Torggatan som i dag endast stängs av under sommartid.

– Vi i Liberalerna har i flera år önskat en mer bilfri innerstad, detta ser jag som ett bra steg i rätt riktning, förhoppningsvis får vi med oss övriga partier på fler bilfria stråk i vår innerstad. Detta beslut ger förhoppningsvis ökade möjligheter för att ge våra företagare förutsättningar för en levande och förhoppningsvis mer bilfri innerstad, säger Monica Neptun.

– Skyltar kommer så fort förvaltningen hinner med. Vi vill i god tid ge förutsättningar för planering inför senhösten och vintern. Kanske vill man ordna någon julmarknad eller liknande på gatan?

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Veckans läsarbilder: Långledigt eller jobb

Familj Kristi himmelfärds dag innebär långledigt för en del, extra arbete för andra. Här kommer ...

Lugn polisnatt – trots många unga som festade

Blåljus Trots att många ungdomar var ute och festade, blev natten mot söndag förhållandevis lugn i Kungsbacka. ...

Vinglig bilfärd gav fängelse

Blåljus Kraftigt berusad satte sig den 64-årige Varbergaren bakom ratten och gav sig ut på motorvägen. I höjd ...
Annons