Vädret idag
Molnigt
4°C
Prognos februari 23, 2019
dag
Moln ibland
9°C
 

BILDEXTRA: Så njuter badarna i rekordvärmen

Det har varit den varmaste majmånaden sedan SMHI:s mätningar startade 1859, med en medeltemperatur på drygt 16 grader i Kungsbacka. Under onsdagen mättes temperaturen till 31,1 grader i Göteborg, vilket var den varmaste majdagen i Sverige sedan 1911.

Daglediga och svettiga Kungsbackabor sökte sig till vattenhålen för svalka i sommarvärmen, där vattnet i Smarholmen låg på 22 grader.

 

Sofia Hermansson hade fått med sig brorsdottern Linn Karlsson på ett premiärdopp vid Hanhals holme. De guppade behagligt i vattnet vid bryggan, även om Linn Karlsson tyckte att det var lite kallt.

 

Wilmer Bosevik kunde knappt stå still på bryggan när det var dags att hoppa i plurret. Morbror Ludvig Andreasson tog emot honom i vattnet och de njöt av en svalkande stund tillsammans i den gassande solen.

 

I det långgrunda vattnet vid Smarholmen går det att promenera en bra bit ut i havet. ”Det är helt fantastiskt!” meddelade en badnjutare som kastade sig raklång ner på vattenytan för att njuta av upplevelsen.

 

EttårigaIsabella Enokssons syskon sprang fram och tillbaka ner i havet med sina vattenpistoler. Hon tittade på från strandkanten, tultade stundom efter och doppade nyfiket fötterna i Smarholmens vatten.

 

 

”Moffis”, berättade Theo Johnson och såg på morfar Jan Arvidsson när de lekte i vattnet vid Smarholmen. ”Ja det är jag som är moffis”, förklarade han stolt. Mormor Mona Arvidsson och syster Line Johnson var också med och badade vid Smarholmen i sommarvärmen.

 

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Spelreklamen svämmar över. Borde den regleras mer?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 22 februari

kl 9–13 Småbarnsrytmik i Klockfoten på Fyren för de allra minsta (0–4 år).

kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

kl 10–12 Ann-Sofie Sporrsäter Begren, Gillis Edman begravningsbyrå, medverkar på Anhörigcenter, Västergatan 23. Samtal kring varför man bör skriva livsarkivet och möjligheter kring begravning. 

kl 11.30-13 Fairtrade café i...

Läs Mer

Så här funkar eNH!