Annons

Besvikelse hos S – ovisshet hos M

"Jag hade hoppats att vi skulle vara lite gladare, det här ger en hint om åt vilket håll det går"
Nyheter | 09 September 2018 22:46

70 personer deltar i Socialdemokraternas valvaka i ABF-huset. Feststämningen kom till viss del av sig hos kommunens i dag andra största parti – först när SVT:s vallokalsundersökning presenterades strax efter klockan 20 och sedan när de första rapporterna om resultaten i riksdagsvalet började komma.

 

Jag är lite nere, det här känns

 

– Jag hade hoppats att vi skulle vara lite gladare. Alla röster har inte räknats, men det här ger en hint om åt vilket håll det går, säger oppositionsråd Eva Borg (S).

– Jag är lite nere, det här känns. Jag tror väldigt starkt på Socialdemokratin och tycker att partiet och regeringen under rådande förhållandena har åstadkommit väldigt mycket för många människor. Vi ska visa väljarna respekt, men det här kan bli svårt att smälta.

Är du förvånad över hur det ser ut?

– När man tittat på opinionsmätningar, hört folk resonera och läst i tidningar så har man fått en aning om att man inte har tyckt om vår politk helt enkelt, och att man vill ha någonting annat.

 

Tacobuffé stod på menyn på Moderaternas valvaka på restaurangen Matverket i Kungsbacka. 

 

På Moderaternas valvaka följer man med viss ovisshet SVT:s valvaka på storbildsskärm:

– Jag tror att vi kommer att tappa lite, även lokalt. Sverigedemokraterna kommer att gå framåt även här i kommunen. Stämmer det preliminära resultatet just nu så blir Sverigedemokraterna betydligt större här i kommunen och det förändrar mycket, säger kommunalråd Hans Forsberg.

 

Roger Larsson och Agnetha Ernegård, Kungsbackaborna.

 

Kungsbackaborna håller valvaka på Hotell Halland och väntar in de första resultaten i kommunvalet.

– Vi har ätit räkmackor och följt valvakan på tv. Nu väntar vi på resultatet i kommunvalet, säger partiets ordförande Roger Larsson.

 

Läs alla nyheter om valet här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Smaken av tilltvålat virus

Krönikor Min ungdoms somrar tillbringade jag på stränderna i Grekland. Ni vet, öluff, bouzoukimusik, ödsliga stränder och mysiga tavernor. ...

Kritik mot badhusträngsel

Jobb & Pengar Överfullt med folk och dessutom smutsigt – så upplevde en besökare det nya badhuset i söndags. Entreprenören Medley ...

Får samhällstjänst för våldtäkt

Blåljus En 19-årig man har dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för våldtäkt på en ...
Annons