Annons

Beskow mötte Beskow i Frillesås kyrka

Ett sagolikt musikprogram, lockade Frillesås kyrka med på tisdagskvällen.  
Och något annat kunde det väl knappast bli, med två gånger Beskow, i både ord och i ton.

Musik | 11 Juli 2021 15:15

Musikuppträdanden av olika slag har varit efterlängtade av många. I tisdags framträdde Daniel Beskow och Sebastian Duran i Frillesås kyrka.

FOTO: Ann Kristin Ekman

Musikprogrammen börjar så sakteliga komma igång igen och i vanlig ordning är kyrkorna flitiga konsertarrangörer. Sedan dryga veckan tillbaka rullar konsertserien Sommarmusik i Frillesås kyrka, där pastoratets egna musiker blandas med inbjudna gästmusiker.

Elsa Beskows sagobilder

Tisdagskvällens konsert Sagolikt bjöd dessutom på en ytterst tillfällig konstutställning, med bilder av Elsa Beskow, ett par av dem i original.
– Det är släkten som har släppt ut bilderna ur kassavalvet. Ett par av dem har aldrig varit publicerade i några böcker, säger Daniel Beskow, konsertpianist och barnbarnsbarn till den omtyckta barnboksförfattarinnan.

Förutom musiken, bjöd konserten på lästa stycken ur Elsa Beskows böcker och visning av ett antal av hennes bilder, några i original.

Putte, får publiken också veta, är Daniel Beskows farfar och Kaj ur sagan Resan till Landet Längesen hans pappa.

Stor glädje

En snabb programändring placerade Sebastian Duran som sångare och medrecitatör. För också om själva musikprogrammet inte bestod av de välkända barnvisorna utan en kavalkad av musikstycken av bland annat Greig, Sibelius, Schubert, Mozart, Stenhammar och Peterson-Berger, så ramades programmet in av lästa stycken ur böckerna, som i sin tur inspirerat till musikvalet.

16 bilder av Elsa Beskow visades i samband med konserten. Till exempel Blomsterdansen var i original och aldrig publicerad i någon bok.

För Daniel Beskow är konserten en av de första på länge.
– Innan den här turnén startade den 17 juni, hade jag min senaste konsert i november. Det känns fantastiskt att vara igång igen! Det är en stor glädje och det verkar publiken också känna, säger han.

Charlie Wallgren och kompisen Elsa Hanrieder gillade musiken och hade bra koll på böckerna. “Blomsterfesten är min favorit. Och Solägget min”, berättade de. I bakgrunden flickornas mammor Elsa Hanrieder och Sara Wallgren.
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Plogbil körde på vildsvin

Nyheter Ett vildsvin fick i måndags kväll sätta till livet till då den blev påkörd av en plogbil.

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...

Pågående skogsbrand i Anneberg

Nyheter Nej, en skogsbrand är väl att ta i, men det pyr lite i en backe i skogen vid Skå...

Lukas och Moa släckte branden i ödehuset

Nyheter Under sin eftermiddagspromenad i Onsala i måndags såg Lukas Johansson och Moa Ekdahl, båda 20 år, rök ...
Annons