Daniel Bergquist vann målvaktsduellen mot Karlskronas Uros Tomic.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

HK Aranäs-Karlskrona 32–22 (14–9)
Målskyttar, HK Aranäs: David Svensson 8, Rasmus Thorbjörnsson 7, Tobias Johnsson 3, Tobias Svantesson 3, Erik Karelius 3, Victor Santos 3, Gustav Hallén 2, Erik Rudvall 1, Niko Djordjevic 1, Daniel Bergquist 1.

HANDBOLL. Det var ett krampaktigt Aranäs som tog emot Karlskrona under matchens inledande minuter. Intensiteten saknades och målen uteblev framåt. Tränaren Toni Johansson höll timeoutkortet i handen och var redo att lägga fram det hos sekretariatet.

– Det tog en stund innan vi kom upp i rätt intensitet och hade några bra chanser framåt. Men känslan var okej och vi jobbade oss in i matchen, säger målvakten Daniel Bergquist.

Efter 13 minuter hade Aranäs vänt på matchen. Mycket tack vare en högre intensitet i försvarsspelet – men också ett starkt målvaktsspel från Daniel Bergquist.

– Därifrån och framåt så känns det som att vi får ordning på spelet och har en bra känsla matchen igenom, säger målvakten.

Ordningen han refererar till är främst försvarsspelet. Karlskrona hade svårt att ta sig igenom febrilt kämpande Aranässpelare som inte bjöd på en tum. Något som ledde till flera tekniska fel och tappade bollar.

– I dag gjorde vi ett jäkla bra jobb, framförallt intensitetsmässigt. De kom ingenstans och det ska försvaret ha cred för, för de gjorde det riktigt jobbigt för Karlskrona, säger Aranäsmålvakten.

Därefter släppte Aranäs aldrig greppet om matchen. Försvarsspelet var fortsatt stabilt. Likt Bergquist i målet som väljer att tona ner sin roll i dagens seger.

– De gjorde mycket misstag för att det var jobbigt att möta oss bakåt. Och det är det som känns gött, för även om jag inte hade min bästa dag så sitter vi i förarsätet eftersom vi orkade hålla intensiteten hela matchen, säger Bergquist som fick kröna sin fina insats med att sätta matchens sista mål i ett öppet motståndarmål.

– Det händer inte varje dag så det är kul att få kasta in den någon gång, säger Bergquist.

Läs fler handbollsnyheter här.